У парку “Сосновий бір” розпочалось будівництво диво-альтанки

КП «Дирекція парків» хотіла здивувати черкащан після дворічної фестивальної перерви. Раніше майстри окремо працювали з каменем або з деревом. Нині вирішили об’єднати ці матеріали, додавши метал. В результаті роботи має вийти дивовижна альтанка з питним фонтаном.

Біля с. Сагунівка зафіксували масову загибель риби та раків

Мертва  риба та величезні раки лежать вздовж берегової лінії. Екологи пояснюють таке явище високою температурою повітря, що  сприяло надмірному розповсюдженню водоростей та посиленню забруднення води у Кременчуцькому водосховищі.

У Черкасах колишній жебрак бачить майбутнє по долонях

Юнак подорожує Україною та розповідає перехожим про їхню долю. Вже побував у Львові, Вінниці, Хмельницькому, Херсоні, Одесі, Тернополі, Києві, Запоріжжі та Криму. Черкаси називає комфортним містом, яке нагадує Херсон. Екстрасенсорні здібності юнак відчув ще у дитинстві. Активно вивчає нетрадиційне ремесло останні 6 років.

Хіромант зізнається, що велика кількість людей, які хочуть знати свою долю, часто негативно впливає на його психоемоційний стан. Кожен потроху висотує енергію. Тому хлопець черпає силу з природи та пише книги.

В Україні заборонили ловити раків

Щоб зберегти їхню популяцію з 1 серпня до 30 вересня буде діяти літньо-осіння заборона на вилов, повідомляє державне агентство рибного господарства України.

За порушення браконьєрам загрожує штраф від 34 до 680 гривень. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити 25,5 гривень компенсації.

Після закінчення терміну заборони рибалкам дозволяється виловлювати не більше 30 раків в день, забороняється ловити раків в темний час доби за допомогою підсвічування.

Черкащан чекає «Sun Drive Fest»

Головне дійство фесту – етап Чемпіонату України з дрег-рейсингу та Кубок Черкас з дрег-рейсингу. Участь у змаганнях може взяти кожен, хто має автівку, ліцензію та права. Перегони стартують 14 серпня о 12 годині на території черкаського аеропорту.

У дворі черкаського будинку утворилося провалля

Земля просіла за адресою вул. Митницька, 14, тож мешканці б᾽ють на сполох. Після потужних дощів просто біля одного з під᾽їздів відкрився вхід у підземелля, де чітко видно приміщення, викладене цеглою. Експерти висувають декілька версій його походження. Ймовірно черкащанам відкрився зруйнований старий будинок, що існував на цьому місці у довоєнні часи, а можливо тут розташувався воєнний бункер. У будь-якому разі, перш ніж засипати яму слід залучити фахівців та зробити експертизу знахідки.  Наразі територія обвалу обгороджена захисною стрічкою. Жодних робіт не відбувається.