Ремонт черкаського Палацу одружень планують завершити до Дня міста

У центральному РАЦС робота кипить, інформує директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод. Наразі в холі вже викладено нову підлогу, відреставровано прилади освітлення, завершують робити стін, замінюють комунікації. Днями розпочнеться монтаж дверей у кабінетах та встановлення нових меблів.

Черкащан закликають бути пильними

У зв’язку із визначенням Службою безпеки України рівня терористичної загрози для Черкаської області як «потенційна загроза» – «СИНІЙ». Служба безпеки працює в посиленому режимі та звертається до мешканців та гостей регіону з проханням повідомляти на телефони довіри інформацію, яка може сприяти в попередженні вчиненню кримінальних правопорушень терористичного та диверсійного характеру, виявленні зброї чи вибухових пристроїв. Цілодобовий номер телефону довіри: 37-92-44.

У Черкасах вандали зазіхнули на пам᾽ятник борцям за волю

Невідомі облили фарбою пам᾽ятний знак борцям за волю та незалежність України, який нещодавно встановили на Алеї слави. Також зловмисники залишили записку проросійського змісту. Патріотично налаштовані активісти вже відновили пошкоджену плиту, а правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Черкащани відзначили православне свято “Маковія”

Це свято – одне з найпоетичніших і найшановніших в Україні. Цього дня у церквах святять воду, квіти й мак.

На Маковія кожний мав букет квітів, в якому обов’язково присутні великі достиглі голівки маку. Такий букет називається «маковійчик» або «маковійка» і в ньому можуть бути і чорнобривці, і жоржини, і айстри, і гвоздики, і барвінок, а також різні трави (які в народі називають зіллям, зіллячком): волошки, м’ята, чебрець, любисток, петрові батоги, полин, деревій, будяк-пристрітник.

«Маковійську квітку» переважно робили з городніх квітів, але додавали в букет і лісові квіти. Пишний букет складався з чебрецю, чорнобривців, волошок, нагідок, польових сокирок тощо. Додавали інколи й голівку невеличкого соняшника, і все це обв’язували червоною стрічкою. Голівки маку в’язали в окремий букет.

Черкаси не приєдналися до акції “Прапор України – прапор миру”

Про це повідомила директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Маліщук. Запоріжжя, Київ, Харків є учасниками цієї акції. У Черкасах фірма, що виграла тендер виконала свої зобов᾽язання на неналежному рівні.

https://www.youtube.com/watch?v=GFbq8M-jR48&feature=youtu.be