У Черкасах Бандері та Шухевичу присвятили камінь

Місцеві свободівці самовільно розфарбували постамент у сквері біля бібліотеки ім. Л. Українки. Націоналісти не вперше проявляють свої образотворчі здібності, нещодавно вони намалювали князя Святослава.

На Черкаси насувається шторм

12 серпня на жителів міста та області чекають грози, місцями град, сильні пориви вітру та шквали (15-22 м/с). Також знизиться температура повітря до 17-19º (вдень) та 13-15º (вночі).

Надзвичайники закликають черкащан бути обережними, триматися осторонь дерев та високих будівель, не скупчуватися разом, а ховатися поодинці. Також не користуватися мобільними телефонами та металевими предметами під час грози.

У Черкасах з᾽явився перший зарядний пристрій для електромобілів

Пристрій знаходиться на території закладу громадського харчування за адресою бул. Шевченка, 83 і є доступним для всіх власників електрокарів.

Одного заряду вистачає на 150–500 км, залежно від потужності автомобіля. На території області підзарядити електромобіль можна лише у Черкасах та Золотоноші. У столичному регіоні ситуація більш оптимістична. Високу популярність електромобілі мають у Європі, про що свідчить розгалуженість мережі заправних станцій. В Україні виробництво новітнього транспорту лише набирає обертів.

Черкаси діляться досвідом формування міського бюджету

У рамках курсу на зміцнення місцевого самоврядування Черкаси діляться досвідом формування міського бюджету. Представники міських та селищних рад області дізнаються про новації бюджетної децентралізації від головного фінансиста Черкас Наталії Джуган. Вона називає перше півріччя фінансово успішним для міста, про що свідчить вчасне освоєння коштів та перевиконання бюджету. Черкаським досвідом залюбки ділиться з колегами.

Фінансист наголошує на перевагах «громадського бюджету» у місті Черкаси. Минулоріч шляхом відкритого голосування перемогу здобули 6 проектів, що наразі активно реалізуються. Цього року містяни подали 108 заяв, зараз над ними працюють департаменти. Черкаси є містом-першопроходцем, яке впровадило громадські бюджети. Відповідний проект також реалізував Чернігів. Нині до нього долучилися Харків, Київ, Львів та інші українські міста.

Черкащан «просвітили» щодо міського бюджету

Поки у мерії діляться досвідом щодо формування міського бюджету громадські активісти розповідають про нього перехожим. В рамках акції «Впливай на бюджет свого міста» черкащанам роздавали буклети та пам᾽ятки «Як контролювати свої гроші». Найбільше організатори заходу вболівають за програму електронних закупівель «Прозорро» та збирають підписи на її підтримку.

Активісти роблять висновок, що черкащани погано обізнані в частині формування міського бюджету, більшість і гадки не має, як формується його дохідна частина. Ось пенсіонер Іван Дмитрович про міську казну нічого не знає, але підпис «за» Прозоро поставив.

Пропозиції черкащан організатори акції передадуть до міської влади. Подібні заходи проводять в 17 регіонах України в рамках грантової програми.

У Черкасах руйнується церква Кирила та Мефодія

Від згубного впливу вологи будівлю власноруч рятує настоятель церкви отець Володимир за пожертви вірян. Нині навколо храму здійснюються будівельні роботи з розкопування фундаменту. Нагадаємо, що споруду було збудовано на території ЧНУ ім. Б. Хмельницького 13 років тому.

Рятувальники шукають джерело займання на вул. Тараскова, 13

Пожежників викликали місцеві жителі через їдкий запах біля будинку. На виклик оперативно прибули 3 пожежні екіпажі, але в розпал робочого дня не відразу змогли потрапити до будинку.