У Черкасах продемонстрували «Буремну Україну»

У залі Черкаського художнього музею представили виставку молодої художниці, учасниці бойових дій на сході України, бійця ДУК «Привий сектор» Дани Виноградової. 23 живописні та графічні роботи об’єднанні темою останніх трагічних подій в Україні. За словами автора, картини не тільки демонструють жах війни а й силу та волю українського народу.

Роботи виконані у стилі символічного сюрреалізму, який дає змогу передати всю атмосферу боротьби на фронті. Окрім того кольорова гамма малюнків вирізняється стриманістю вибору, адже всі роботи створені у темних тонах на тлі яких контрастно пробивається світло і барви.

Директор Черкаського художнього музею Ольга Гладун відзначила високою мистецькою оцінкою творчість Дани Виноградової. Пані Гладун, за стилем зображення, порівняла мистецтво української художниці з роботами видатного класика Франсиско Гойї.

Виставка вже побувала у багатьох містах західної України, тепер картини Дани Виноградової зможуть побачити жителі центрального регіону України.

На засіданні виконкому відбулась сутичка між скандальним підприємцем та «азовцем»

На черговому засіданні виконавчого комітету під час розгляду питання про знесення незаконної тимчасової споруди, що знаходиться по вул. Б. Хмельницького, виник конфлікт між підприємцями та представником виконкому.

Причиною інциденту послужив виступ підприємця російською мовою, що не сподобалось виконкомівцю Дмитру Кухарчуку, який зробив зауваження власнику кіосків Олегу Лисаку та попросив перейти на державну мову. Проте, підприємець не відреагував на зауваження та продовжив виступ. Тоді «азовець» Кухарчук не стримався та підійшов до Лисака впритул.

Між чоловіками сталася сутичка. Врешті, емоції вдалося вгамувати і продовжити засідання виконавчого комітету.

Черкащани можуть оформити субсидії он-лайн

Для цього необхідно зайти на сайт subsidii.mlsp.gov.ua та покроково пройти попередню реєстрацію. Однак дистанційно оформити субсидію вдасться не всім. Якщо громадянин не має електронного підпису, йому доведеться навідатись в управління соцзахисту.

Докладніше про он-лайн оформлення субсидій інформує заступник директора департаменту соціальної політики Катерина Бінусова.

Більшість громадян за звичкою подають документи у паперовому вигляді. З початку року в Управління надійшло всього лиш 45 електронних заяв. Отримати консультацію щодо оформлення бланку можна у громадській приймальні, яку нещодавно облаштували у приміщенні Управління соцзахисту Придніпровського району.

У Черкасах знову оголосили штормове попередження

За даними обласного гідрометцентру, до кінця доби 16 серпня у місті та області очікуються грози, та пориви вітру 15-20 м/с, в окремих районах області град.

Рятувальники нагадують основні правила поведінки під час грози. Вдома необхідно зачинити вікна та двері аби не допустити протягів, триматися подалі від електроприладів, антен, дротів. Якщо ви перебуваєте на вулиці, уникайте високих дерев, металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева. Ховатися під одиноким високим деревом небезпечно для життя.

Стало відомо, де працюватимуть депутати Черкаської міськради

Незабаром депутати Черкаської міськради працюватимуть в оновленому приміщенні за адресою: бул. Шевченка, 307. Нині тут завершують ремонтні роботи. Депутати сидітимуть за зручними світлими столами у м’яких кріслах шоколадного кольору.

Інтернет-провайдер впроваджує у Черкасах безкоштовний WI-FI

Компанія «Фрегат» за підтримки міської влади надає вільний доступ до всесвітньої павутини у лікувальних та громадських закладах. Інтернет-провайдер на черкаському ринку працює віднедавна, але вже зробив вагомі кроки для покращення міської інфраструктури. Обіцяє працювати у цьому напрямку й надалі.

Нині відбувається монтаж обладнання у дитячій поліклініці. Незабаром WI-FI можна бути піймати й у Долині троянд. Міська влада, зі свого боку, налаштована сприяти інвесторам.

Компанія «Фрегат» працює на українському ринку понад 15 років і входить у п᾽ятірку лідируючих провайдерів країни за кількістю абонентів. Наразі їх понад 200 тис. Маркетологи компанії інтригують, що вже у вересні на клієнтів чекає масштабна акція, якої ще не бачив український Інтернет-простір.