У Черкасах влаштують аукціон з продажу картин хворого атовця

Валерій Сліпенко воював у складі 79-ї десантно-штурмової бригади і вже на передовій почав втрачати зір. Частину робіт художник створив у зоні АТО, деякі – після повернення додому. Нині Валерій потребує допомоги на дороговартісне лікування. Лікарі діагностували злоякісну пухлину, потрібна термінова операція, яка коштує 50 000 доларів. Аби долати фізичний та душевний біль чоловік взявся за пензлі.
Ініціаторами персональної виставки атовця виступили депутати-батьківщинівці Роман Діскант та Роман Буданцев. Їх пройняла історія Валерія, тому вони вирішили допомогти, організувавши благодійний аукціон, який відбудеться 14 вересня о 18 год. у художньому музеї.

У Черкасах відбувся музейно-мистецький зліт. 

Напередодні Дня спорту черкаським школярам розповіли про олімпійський рух

В Черкаському краєзнавчому музеї є окремий виставковий зал, присвячений видатним спортсменам Черкащини. Тут представлені особисті речі спортсменів, документи, нагороди, часописи, фотографії.

Особливо бережуть в музеї каноє, на якому весляр Андрій Хіміч здобув перемогу на Олімпіаді в Токіо в 1964 році. Навесні чемпіон передав до музейної колекції переможні весло та майку.

У Черкасах працівники спортивної галузі мірялися спритністю. 

Автомобільний затор на перехресті Смілянської та Надпільної

Сьогодні, впродовж кількох годин рух автівок перехрестям Надпільної та Смілянської був ускладнений через роботи по заміні опори електромережі. Ці роботи працівники Черкаського міський РЕМу проводили згідно планового графіку реконструкції електромереж міста.

Нормальну роботу світлофорів, а відповідно і безперебійний рух автотранспорту було відновлено по закінченню ремонтних робіт.Автомобільний затор на перехресті Смілянської та Надпільної Сьогодні, впродовж кількох годин рух автівок перехрестям Надпільної та Смілянської був ускладнений через роботи по заміні опори електромережі.

Ці роботи працівники Черкаського міський РЕМу проводили згідно планового графіку реконструкції електромереж міста. Нормальну роботу світлофорів, а відповідно і безперебійний рух автотранспорту було відновлено по закінченню ремонтних робіт.

Бульвар Шевченка ремонтують з випередженням графіку.  

У Черкасах готуються до опалювального сезону

З цього приводу відбулася спільна нарада у міськвиконкомі за участі керівників профільних департаментів та комунальних підприємств. Традиційно подати тепло у освітні та лікувальні заклади планують раніше, ніж у житлові будинки. Наразі школи та садочки запасаються піщано-соляною сумішшю, та поки що не всі готові до холодів.

У лікувальних закладах міста було відремонтовано інженерні мережі. В разі виникнення аварійних ситуацій з теплопостачанням буде введено в дію дизельні електростанції, наявні при медустановах.

СУБи до осінньо-зимового періоду почали готуватися ще влітку, зокрема, Соснівською СУБ було проведено планове промивання систем опалення у багатоповерхівках.

Китом серед комунальних підприємств міста є ЧЕЛУАШ, саме воно здійснює зимове утримання доріг. Протягом року міським коштом було придбано нову техніку, тож нині підприємство має дев’ять тракторів, чотири комбінованих дорожніх машини, два екскаватори, грейдер та п’ять солерозкидачів. Спільні наради щодо підготовки міста до зими у черкаському міськвиконкомі будуть проводити регулярно, аби випадіння снігу та морозна погода не стали для комунальників щорічною несподіванкою.

Соснівська СУБ готує житловий фонд до опалювального сезону. 

У Черкасах ошукані пенсіонери десять років не можуть повернути свої гроші

Щочетверга кілька десятків літніх людей збираються на Соборній площі і прямують до правозахисних установ у пошуках правди. Всі вони стали жертвами приватних кредитних спілок, вклавши свої фінансові заощадження під обіцяні шалені відсотки. Натомість залишилися ні з чим.

Більшість таких вкладників десятками років безуспішно намагаються повернути свої гроші. Як от 83-річна черкащанка Марія Олександрівна.

Ошукані кредитними спілками пенсіонери просять владу про захист. 

 

У Черкасах неадекватний чоловік повідомив про замінування школи

Сьогодні зранку до оперативного чергового відділу поліції Черкас надійшло повідомлення про замінування приміщення школи №8. Поки правоохоронці перевіряли приміщення навчального закладу надійшло друге повідомлення про замінування залізничного вокзалу. Обидва виявилися неправдивими.

Особу, що телефонувала до поліції відразу було затримано. Свій вчинок зловмисник пояснює так.Затриманий не є мешканцем Черкащини. Він приїхав із сусідньої області, де неодноразово притягувався до відповідальності за подібні вчинки.

Відтепер із псевдосапером познайомилися і поліціянти Черкас. Такий злочин, згідно КК України карається позбавленням волі строком від двох до восьми років.

У Черкасах повідомили про замінування багатоповерхівки.