Люди з особливими потребами говорять, що у Черкасах не вистачає пандусів

Біля зупинки «Соборна площа» візочник Тарас Мороз вкотре намагається потрапити до рейсового автобуса. Але для людей з особливими потребами це досить непросто. Адже зупинки громадського транспорту переважно не обладнані пандусами та й тротуари у центральній частині міста високі для пересування на візку. Про те, як на людей з особливими потребами реагують водії та кондуктори та чи пристосована міська інфраструктура для таких осіб – у сюжеті «Антени».

Сходи, пандус і нове освітлення: на Припортовій покращили інфраструктуру. 

У Черкасах відбувся музейно-мистецький зліт

До обласного художнього музею з᾽їхалися делегати з усієї України. Протягом тижня вони говоритимуть про реформування вітчизняної музейної галузі та подорожуватимуть Черкащиною. На конференцію запрошені учасники з усіх куточків України, зокрема Одеси, Полтави, Дніпра, Києва, Чернігова та інших міст.

З доповідями перед працівниками музейної галузі виступлять доценти та професори, зокрема, відомий науковець Володимир Личковах.

На думку професора, розвиток музейної галузі країни напряму залежить від готовності публіки. Нині і діти і молодь зациклені на віртуальній інформації. А готувати поціновувачів мистецтва необхідно з дитинства.

У Черкаському художньому музеї відбулося свято джазу. 

У Черкасах відкрили реабілітаційний центр для бійців АТО

Новостворений профілактичний заклад знаходиться за адресою: вул. Благовісна, 169. Тут військові зможуть отримати безкоштовні консультації та обстеження лікарів, а також пройти курс лікування за допомогою спеціального обладнання.

Крім тіла у центрі можна підлікувати і душу, адже після військових дій у бійців нерідко проявляється посттравматичний синдром. Для отримання духовного спокою у закладі облаштували молитовний куточок. Благословив колектив на роботу владика Іоан.

Обладнання для реабілітації бійців купували як за кордоном, так і в Україні. Більшість тренажерів спрямовані на профілактику хвороб опорно-рухового апарату. Є й універсальні, такі як бігова доріжка чи велосипед. Реабілітаційний центр чекає на відвідувачів з 9 до 6 протягом тижня, крім суботи й неділі.

Для черкаських спортсменів відкрили реабілітаційний центр.

Міський голова Черкас вдало пожартував із секретарем міськради

Під час чергового засідання виконавчого комітету міський голова Черкас Анатолій Бондаренко жартома назвав найкращою допомогою – заяву про звільнення секретаря міськради Олександра Радуцького. Натомість, останній іронічно відповів міському голові, мовляв, не варто так жартувати, бо буде як з Одаричем (ред. – імпічмент).

Черкаський виконком розглядав питання знесення тимчасової споруди по вулиці Гоголя, 254

З доповіддю на засіданні виконкому виступив новопризначений керівник муніципальної інспекції Віталій Косяк. Зокрема, він зазначив, що в ході проведення перевірки з᾽ясувалося, що тимчасова споруда знаходиться на території ТОВ «Добробут». Тому міська влада не може вплинути на ситуацію жодним чином. Поліція відреагувала і триває розслідування. Тому розгляд питання поки що відклали.

Біля Центрального ринку щоночі «ростуть» МАФи. 

Як вийти зі складу громадського формування – інформують в обласному управлінні юстиції

Громадянин України має право в будь-який час припинити своє членство у громадському формуванні. Членство припиняється з дня подання заяви і не потребує додаткових рішень. При зміні керівного складу громадського формування необхідно внести зміни до Єдиного державного реєстру. Це слід зробити у 10-денний строк після прийняття рішень з цих питань для структурних утворень політичних партій та у 60-денний строк – для громадських об᾽єднань, для творчих спілок, організацій роботодавців.

Як зареєструвати право власності на землю у разі втрати державного акта?