У Черкасах власники іноземних автівок хочуть «зіскочити з жигулівської голки»

Про це активісти ГО «Авто-Євро-Сила» заявили на сесії Черкаської облради. Вони просять депутатів про звернення до державного керівництва щодо зниження цін на розмитнення автівок. Через завищені податки автомобілі, що коштують у Європі 2-3 тис доларів, обходяться українцю у 10 тис. З цього приводу відбулася всеукраїнська акція, зокрема, у Києві мирний мітинг водії було розігнано.

Обласне фармацевтичне підприємство стало прибутковим і отримало нового керівника

Оплесками колектив «Фармації» зустрів рішення Черкаської облради про призначення на посаду директора Валентини Ніколенко. Жінка має понад 20 років фармацевтичного стажу і останні півроку виконувала обов᾽язки керівника підприємства.

Як відомо, минулого року доведене до банкрутства підприємство намагалися за безцінь передати орендарю. Тоді частина депутатів та громадськість стали на захист комунальних аптек і таки врятували їх від фармацевтичної монополії. Нова керівниця вбачає у підприємстві потенціал і планує розширювати аптечну мережу.

У Варшаві відбувся Посольський прийом в честь Дня Незалежності України

Захід пройшов у філармонії Народовій (м. Варшава). Для гостей заходу виступив Національний академічний оркестр народних інструментів НАОНІ України. Родзинкою прийому стала виставка рушників заслуженого художника України Олександри Теліженко під брендом TELIZHENKO Fashion House.

У Черкасах влаштують аукціон з продажу картин хворого атовця. 

Фестиваль «Дивосвіт». Останні штрихи

Олена Додатко скульптор з Кіровоградщини. Разом з колегою Романом Турецьким вони завершують останню скульптуру в експозиції фестивалю «Дивосвіт», що впродовж серпня проходив у парку «Сосновий Бір».

Олена лагідно називає цю скульптуру Зелений змій. І хоча наразі він ще має колір матеріалу з якого зроблений, а це фібро-бетон, днями змій отримає свій справжній колір. Інші скульптури фестивалю вже завершені. І маленькі відвідувачу парку «Сосновий Бір» із задоволенням тішаться  бивнями мамонту, та величезним наче казковим равликом. Втім, їхні матусю також у захваті від робіт майстрів фестивалю.

Майстри запевняють, що до Дня міста усі роботи у фестивальній експозиції «Дивосвіти» будуть завершені. Парк «Сосновий Бір» вкотре дивує містян цікавим поповненням свого неперевершеного ландшафту.

Впродовж серпня у парку «Сосновий Бір» проходив фестиваль скульптур із дерева,каменю та металу. Прикрасою фестивальної експозиції  є скульптура «Зелений змій» майстрів із Кіровоградщини. Парковий ландшафт відтепер прикрашатимуть п’ять нових скульптур.

Древній змій, археологічна пісочниця і літаючі об᾽єкти: у черкаському парку створять «Дивосвіт».

Військові Черкащини вимагають спростити процедуру отримання землі

З таким зверненням атовці виступили на сесії Черкаської облради. Вони вимагають від депутатів звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо скасування постанови, яка встановлює новий порядок користування земельними ділянками. Документом регламентується оренда на термін не більше 7 років, а стартова вартість земель буде встановлена ​​на рівні не нижче 8% від їх нормативно-грошової оцінки.

Атовці вважають законодавчу норму штучним обмеженням надання земельних ділянок. 57 депутатів Черкаської облради підтримали військових своїми голосами.

Чому черкаські бійці не можуть отримати землю в Держгеокадастрі – з᾽ясують на державному рівні. 

У Черкасах горіла дев᾽ятиповерхівка

7 серпня о 14:15 на вулиці Припортовій виникла пожежа в 9-ти поверховому житловому будинку на балконі квартири на третьому поверсі. Про подію повідомили мешканці будинку, які відчули їдкий запах диму в під‘їзді.

На боротьбу з вогнем оперативно прибули 3-ри відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини та чергова зміна оперативно-координаційного центру Управління. Впродовж 20 хвилин загорання було ліквідоване. Завдяки професійними діям вогнеборців вдалося запобігти поширенню вогню на сусідні помешкання та квартири.

Під час пожежі вогнем знищено речі, що зберігались на балконі та частково пошкоджено кімнату. За попередніми даними причиною пожежі стала необережність під час куріння громадян з вище розташованих поверхів.

У Черкасах сталася пожежа на території готельного комплексу. 

Сквер «Юність» реконструюватиме підрядник з «чорного списку»

Як повідомляє Черкаське Інтернет – видання «Іфоміст» тендер на реконструкцію скверу «Юність» виграла фірма «БТК-ЛАД». Заступник міського голови Ігор Коломоєць неодноразово заявляв, що це підприємство відноситься до непорядних підрядників, яким довіряти не можна. Реконструкція скверу «Юність» коштуватиме місту 5,39 мільйонів гривень.

На реконструкцію скверу «Юність» планують витратити майже 5,5 млн. грн.