«Діалоги про Черкаси» перетворилися у «монологи депутата Згіблова»

Минулої п’ятниці у ТРЦ «Хрещатик-сіті» в рамках проекту «Діалоги про Черкаси» відбулася перша програма,що була присвячена реформі галузі освіти. Цей проект започаткований «Національним корпусом» та телекомпанією «Антена» за підтримки Черкаської міськради. Учасниками програми виступили фахівці-посадовці та громадські активісти. Одним зі спікерів став Дмитро Шакін, який відомий тим, що захищає права дітей та намагається боронити їх від свавілля педагогів.

Скандал, що мав місце кілька місяців тому у школі №17, та врешті-решт призвів до звільнення вчителя, безпосередньо стосувався дітей Дмитра Шакіна. На програму «Діалоги про Черкаси» завітали члени батьківського комітету сімнадцятої школи, які намагалися дискредитувати пана Дмитра як громадського діяча та батька.

Присутній на зібранні депутат міськради Олександр Згіблов, навіть вдався до публічних погроз у бік Дмитра, чим викликав овації симпатиків звільненої вчительки і отримав можливі політичні бонуси для себе.

Стало відомо, коли квіткові павільйони зникнуть із площі ім. Т. Шевченка

Щойно завершиться ремонт драмтеатру – тимчасові споруди повинні прибрати в інше місце. Про це під час телефонної розмови в коментарі «Антені» повідомив заступник міського голови Геннадій Шевченко. Владці намагаються максимально врахувати думку як підприємців, так і громади. У майбутньому квіткові павільйони можуть переїхати до ЦДЮТ або у сквер «Юність». 

На Черкащині оголошено надзвичайну ситуацію

В Ірдині вже другу добу горять торф᾽яники. З цього приводу 17 вересня терміново зібрано районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Нині є проблема подачі води до місця горіння, а також увімкнення електроенергії для відновлення роботи насосів. Крім того, вирішується питання про забезпечення харчування бригади вогнеборців, залучаються додаткові технічні засоби. Мисливців, рибалок і туристів, що відпочивають на лісових чи прибережних територіях закликають обережно поводитися з вогнем. 

Вандалізм на бульварі Шевченка

Актом безглуздого вандалізму став реконструйований бульвар Шевченка. У тій частині бульвару, яка проходить середмістям Черкас понівечений майже кожен смітник. Можна припустити,що то наслідки стихійного лиха, втім життєвий досвід та здоровий глузд підказує, що то є наслідки типового хуліганства. Перехожі про це говорять так. Нещодавно встановленні корзини для сміття, наразі вже непридатні для застосування. Красень бульвар знову потребує апгрейду.

У середмісті Черкасах вкотре спаплюжено пам’ятник Бандері та Шухевичу. 

У Черкасах завершується підготовка до опалювального сезону

Про хід робіт повідомив директор КП “Черкаситеплокомуненерго” Микола Кушнір під час оперативної наради у міськвиконкомі. Днями розпочнуться гідравлічні випробування на проспекті Хіміків, вул. 30-річчя Перемоги та Смілянській, потім перейдуть до Південно-Західного району. Цього року “Черкаситеплокомуненерго” не має боргів перед «Нафтогазом», тож подати тепло у домівки черкащан планують без запізнень. 

Днями у черкаській лікарні запрацює новий томограф

Про це під час наради повідомив директор департаменту охорони здоров᾽я Олег Стадник. Обладнання уже доставили до Третьої міської лікарні, у приміщенні, де воно працюватиме, попередньо виконали ремонт. Нині відбувається випробування радіологічного контролю щодо безпечності умов. Завдяки сучасному томографу діагностувати невідкладні стани тепер стане можливим за міський кошт.