До черкаської мерії принесли бочки і шини

З нагоди четвертої річниці революції Гідності місцеві активісти встановили вуличну інсталяцію біля будівлі міськвиконкому. Серед атрибутики Євромайдану: мішки з піском, автомобільні шини, каски та прапори. Інсталяція викликала занепокоєння у поліції, представники якої посилили охорону міськвиконкому. На місце приїздили також пожежники, які переконались, що палити шини ніхто не збирається.

Революція змінила країну назавжди. 

Прихильників ткацької справи кличуть на роботу в Черкаський шовковий комбінат

Це одне із найбільших підприємств легкої промисловості України, яке випускає більше 70 артикулів готових тканин із волокон і ниток. Нині на підприємстві працює 530 осіб, наявні більше 20 вакантних місць. За увесь час співпраці з ЧШК міський центр зайнятості укомплектував 593 вакансії. Рівень заробітної плати і коливається від мінімального до 12 тис. грн. Нині підприємство потребує начальника виробництва, начальника цеху, помічників майстра, операторів, апаратників виробництва, електромонтерів та водіїв.

На початку грудня Черкаському швейному комбінату виповнюється 50 років. За цей час підприємство лідирувало, збанкрутіло і знову нарощує потужності. Аналогічного виробництва тканини немає на території України.

На підприємстві виготовляють тканини на замовлення для військових та для задоволення потреб пересічних споживачів: від постільної білизни до ряси священиків. Сировину привозять із середньої Азії, Молдови та Білорусі. Імпорт продукції складає – 17%.

Виробничий процес виготовлення тканини складається із декількох етапів. У ткацькому цеху із сировини формують основу тканини. Тут одночасно працює декілька десятків машин, тож завжди шумно і у повітрі відчуваються часточки бавовни. Далі готову тканину передають на фарбування. А тим часом готують барвники. В процесі фарбування сувій проходить через спеціальну ванну, на виході працівник контролює брак. Лише після цього готову продукцію сушать і пакують для замовника.

Побутові умови на підприємстві відповідають усім вимогам трудового законодавства: облаштовані душові, їдальня, наявний спецодяг, працівникам надають службове житло та путівки. Тож усіх зацікавлених запрошують до співпраці.

Обласна служба зайнятості кличе на роботу в «Черкасиводоканал». 

У басейні на Центральному стадіоні Черкас проходять Дні відкритих дверей

У басейні на Центральному стадіоні Черкас проходять Дні відкритих дверей. Дні відкритих дверей проводять у басейні раз на кілька місяців. Батьки зі спеціального балкону можуть спостерігати за тим, як тренуються їхні діти. Цьогоріч Черкаський центральний басейн став комунальним підприємством та зазнав часткової реконструкції. Відремонтовані чаша басейну та роздягальні.

 

У Черкасах відкрили басейн просто неба

Співпраця з об’єднаними територіальними громадами – один із пріоритетів діяльності служби зайнятості

На сьогодні в області утворено 26 об’єднаних територіальних громад, у 24 з яких вже відбулися перші вибори (у 14-ти – 29.10.2017 р.). У двох ОТГ перші вибори відбудуться 24.12.2017 (Михайлівська у Кам’янському районі, Буцька у Маньківському районі).

Між десятьма громадами, у яких вибори відбулися раніше, та місцевими центрами зайнятості діють угоди з окресленими шляхами співпраці у напрямку подолання сільського безробіття, сприяння зайнятості населення, створення нових робочих місць на території громад, визначені обов’язки сторін.

Працівники центрів зайнятості постійно підтримують зв’язок з громадами та сприяють вирішенню питань, пов’язаних із зайнятістю населення.

З метою наближення сервісу з надання соціальних послуг, пов’язаних із питаннями зайнятості населення, в адміністративних приміщеннях громад, а також у населених пунктах, які до них входять, працівниками місцевих центрів зайнятості здійснюється прийом громадян за погодженими з громадами графіками.

Так, протягом червня-жовтня поточного року, на територіях громад було надано більше тисячі інформаційно-консультаційних та профорієнтаційних послуг, послуг з пошуку роботи та резервування часу у спеціалістів центрів зайнятості через сервіс «Електронна черга».

Протягом 2016-2017 років від роботодавців, які здійснюють свою діяльність на територіях у створених громадах, до центрів зайнятості області надійшло 9,4 тисячі вакансій, 94 % яких були укомплектовані за допомогою служби зайнятості. Серед роботодавців, які надали найбільшу кількість вакансій, можна відзначити наступних:

– СТОВ «Симиренківське» та ПП «Цеглабуд» (Мліївська сільська ОТГ Городищенського району);

– СТОВ «Нива» та ТОВ «Агропром ВТК» (Зорівська сільська ОТГ, населені пункти якої розташовані на території Золотоніського та Драбівського районів);

– ПСП «Канюківське» та ТОВ «Агроспілка» (Бузівська сільська ОТГ Жашківського району);

– ПОП «Соколівка» та ПСП «Конельські Хутори» (Соколівська сільська ОТГ Жашківського району);

– ІП «Агро-Вільд Україна» та ФГ «Степ» (Жашківська міська ОТГ Жашківського району);

– ТОВ «Кам’янський машзавод» та ТОВ «Олімп» (Кам’янська міська ОТГ Кам’янського району);

– ПП Билина С.В. (Михайлівська сільська ОТГ Кам’янського району);

– СТОВ «АФ «Злагода» та ТОВ «Коріс АМ» (Стеблівська селищна ОТГ Корсунь-Шевченківського району);

– ФГ «Кичинці» та СТОВ «Деренківець» (Набутівська сільська ОТГ Корсунь-Шевченківського району);

– АФ «Колос», ПП Шкребтій В.В. (Селищенська сільська ОТГ Корсунь-Шевченківського району);

– СТОВ «Аграрник» та ТОВ «Інкуба» (Карашинська сільська ОТГ Корсунь-Шевченківського району);

– Тваринницька філія “Нова” ТОВ “Науково-виробнича фірма “Урожай” та Філія “Агрофірма “Дружба” ТОВ “Науково-виробнича фірма “Урожай” (Моринськасільська ОТГ Корсунь-Шевченківського району);

– ТОВ «Катеринопілський елеватор» та ПАТ «Промінь» (Єрківська селищна ОТГ Катеринопільського району);

– ТОВ «Кочубій» та ФГ «Мрія» (Мокрокалигірська сільська ОТГ Катеринопільського району);

– ТОВ «Дзензелівське» та ТОВ «Кролікофф» (Іваньківська сільська ОТГ Маньківського району);

– ПП «Перлина Тікича» та ТОВ «Багва» (Буцька сільська ОТГ Маньківського району);

– СФГ «Промінь» та ТОВ «Панда» (Тальнівська міська ОТГ Тальнівського району);

– ТОВ «Берестівець» та ФГ «АФ «Базис» (Паланська сільська ОТГ Уманського району);

– ТОВ «Приват-Агро-Білозір’я» та ТОВ «Черлис» (Білозірська сільська ОТГ Черкаського району);

– ТОВ «Національна горілчана компанія» та ПАТ «Черкаси-авто» (Степанківська сільська ОТГ Черкаського району);

– ДП «Іркліївський риборозплідник» та ТОВ «Чорнобайм’ясо» (Іркліївська сільська ОТГ Чорнобаївського району);

– ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» та ПП Мальчик П.О. (Шполянська міська ОТГ Шполянського району);

– СТОВ «АФ «Вись» та СФ «Деметра» (Матусівська сільська ОТГ Шполянського району);

– АФ “Заповіт Шевченка” ТОВ “НВФ “Урожай” та Канівська філія ПАТ “Миронівський хлібопродукт” (Степанецька сільська ОТГ Канівського району);

– Дніпровська філія ТОВ “НВФ “Урожай” та ТОВ “Обрій” (Ліплявська сільська ОТГ Канівського району);

– ТОВ «Альфа-агро» та ФГ «Вікторія» (Ротмістрівська сільська ОТГ Смілянського району).

У громадських роботах на територіях утворених громад за останні два роки взяли участь близько 1,6 тисячі осіб. Для їх проведення було використано понад 2,2 млн. грн. з коштів місцевих громад та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Однім з пріоритетів діяльності обласної служби зайнятості є та буде залишатися співпраця з об’єднаними територіальними громадами області, сприяння працевлаштуванню населення громад та допомога в укомплектуванні вакансій роботодавців.

 Відділ організації надання послуг роботодавцям Черкаського ОЦЗ

На Черкащині витратили 1,2 млн. гривень на боротьбу зі СНІДом

У Черкаській області діє соціальна програма протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу. Її фінансують, зокрема, за кошти місцевих бюджетів. В Інституті аналітики та адвокації дослідили, скільки схвалених коштів витратили за півроку.

На Черкащині прогнозували витратити понад 6 млн. грн. на рік. Найбільше грошей мало піти на профілактику хвороби, понад 3,8 млн грн. Найменше – на заходи інформаційно-просвітницького характеру.

– Із прогнозованого бюджету станом на 01 липня схвалили близько половини коштів. – говорить аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – Удвічі збільшилося фінансування лабораторного супроводу. І з’явилися гроші на заходи лікувального типу, але всього 6 тисяч. Натомість, фінансування всіх інших напрямків зменшилося.

У Черкаському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом розповіли, чи вистачає їм коштів і на що їх витрачають.

– Нам недостатньо місцевих коштів. – зазначає провідний бухгалтер Черкаського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Вікторія Танцюра. – Всі ці гроші йдуть на медикаменти. Ми закупляємо тест-системи, вироби медичного призначення (шприци, дозатори, спирт, вату, все в лабораторію). Ще сюди входять витрати на кабінети довіри. Наприклад матеріально-технічне обладнання. Всі медикаменти по програмі на Антиретровірусну терапію дає Глобальний Фонд. Державні кошти віддають зараз за 2016 рік. Фонд президента Америки дає препарати, реагенти, тест-системи на вагітних. Загалом якщо все підрахувати область потребує 34 млн. грн. на 2017 рік. (разом з усіма препаратами, тест-системами, АРТ). А перерозподіл кошт на лабораторний супровід пов’язаний з новим апаратом. Нам довелося додати витратні на реагенти. Тому фінансування збільшилося.

За перші півроку в регіоні витратили майже половину затверджених коштів. Це в грошовому еквіваленті більше, ніж в минулому році. Але через те, що на цей рік прогнозоване фінансування було значно більше, у відсотках показники 2016 кращі.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації»

Вікна проїзду через черкаський міст скасовано. Відкрито цілодобовий реверсний рух автотранспорту

Рух однією смугою постійно вільний для легкових автомобілей та маршрутних автобусів. Для вантажного великогабаритного транспорту – рух заборонено! Жодних графіків, реверс цілодобово забезпечують патрульні поліцейські поки не запустять світлофор, який працюватиме в автоматичному режимі. ПОПЕРЕДНЬО інтервал сигналів: 20хв — зелений, 25хв — червоний.

Другу полосу руху обіцяють вікрити до кінця грудня

Черкаський фестиваль “FORTUNA fest” прозвітувався фотовиставкою

У вересні в Черкасах проходив Всеукраїнський фестиваль аматорських театрів “FORTUNA fest”. На кілька днів Палац молоді перетворився на палац Мельпомени. До Черкас приїхали театральні колективи з багатьох міст України. І вже традиційно, після фестивалю організатори влаштували фотовиставку, світлини якої нагадали учасникам про кількаденне феєричне фестивальне дійство. Безумовно, просто роздивлятися світлини для черкаських театралів не цікаво. Виставку обрамили хореографічними композиціями та музичними номерами, втім це був не концерт, або офіційний звіт. Дійство нагадувало скоріше зустріч старих друзів, які зібралися поділитися спогадами та просто побути кілька годин разом. “FORTUNA fest” перегорнув сторінку із позначкою 2017, організатори запевняють, наступний фестиваль стане ще більш цікавим та колоритним.

 

У Черкасах відбудеться фестиваль українського кіно