Очільники медичної галузі відповідали на питання черкаських атовців

На засіданні координаційної ради учасників АТО, голови громадських організацій зустрілися з представниками медичних закладів та очільником галузі охорони здоров’я Черкас. Предметом обговорення став прецедент,що стався з учасником бойових в одній з міських лікарень. Також Олег Стадник розповів про нововведення та реформи, що наразі відбуваються в закладах охорони здоров’я. Корисні ноу-хау такі як, облаштування віконець у реєстратурі для інвалідів- колясочників та створення гарячої телефонної лінії вже реалізовані. З наступного року в усіх медичних закладах Черкас будуть створені Наглядові ради, до складу яких обов’язково увійдуть представники Громадських організацій та Асоціації учасників АТО. Посадовці також відповіли на питання атовців та прийняли до уваги ряд зауважень,що до роботи лікарень та поліклінічних закладів міста.

Учасники АТО отримали державні нагороди

Черкаським журналістам вручили медаль «За оборону Волновахи»

Журналіста Валерія Воротника та Костянтина Штукалюка нагородили медаллю «За оборону Волновахи». Це сталося під час засідання координаційної ради учасників АТО. Відзнаки вручив колишній начальник штабу 14-го окремого мотопіхотного батальйону «Черкаси» Олександр ТІХОНОВ. Медаль «За оборони Волновахи» заснована громадською спілкою « Асоціація ГО ветеранів,волонтерів і учасників АТО»

Бійцям батальйону «Черкаси» вручили медалі «За оборону Волновахи»

Черкаські фермери виступають за продовження мораторію на продаж землі

З цього приводу вони організували акцію протесту на Соборній площі. Участь у заході взяли представники ВО “Батьківщина”, Аграрної партії України, Партії ветеранів Афганістану, ВО “Черкащани” та інші.

На думку віце-президент Асоціації фермерів України Віктора Гончаренка – станом назараз Україна неготова створити повноцінний ринок землі, тому потрібно зробити все можливе, аби надлишкові паї лишилися у власності держави, а не закордонних землевласників.

У Черкасах відбувся регіональний Форум сільгоспвиробників. 

У Черкасах на Соборній площі стане світліше

«Велике прибирання» на головній площі міста влаштували зранку 7 грудня. Напередодні новорічних свят технічні працівники облдержадміністрації очищують ліхтарі. Адже незабаром площа стане епіцентром святкувань, тут з᾽явиться новорічна ялинка та ярмарок.

Середмістя Черкас прикрашають до новорічних свят. 

Вулицю Героїв Дніпра продовжать асфальтувати навесні

Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Зокрема, він зазначив, що триває підготовка документів для початку третьої черги ремонтних робіт. Наразі проводяться роботи з ліквідації зелених насаджень під облаштування тротуару. Близько 3 млн. грн. буде освоєно на будівництво зливової каналізації. Ремонт проїжджої частини продовжать навесні.

На вулиці Героїв Дніпра закінчено укладання заключного шару асфальтобетону.

У сквері «Юність» з᾽явилися їдальні для птахів

Годівнички виготовили вихованці дитсадків та учні шкіл міста. В рамках конкурсу, який проходить уже втретє, черкащани створили 300 годівничок, здебільшого, з дерева та пластика.

Адже, взимку птахи гинуть не стільки від холоду, скільки від браку їжі. За словами орнітологів, що менші пташки, то частіше вони гинуть.

Найкращим кормом для птахів є насіння соняшника, кавуна та гарбуза. Не варто годувати птахів гречаними, пшеничними, ячмінними крупами, а також рисом і пшоном. Також не варто загодовувати птахів чорним хлібом.

Черкащан закликають підгодувати птахів.