Черкаський апеляційний суд продовжує розгляд справи по теплопостачальній організації «Сміла Енергоінвест»

Засідання суду почалося з клопотання адвоката, одного з керівників ТОВ «Сміла Енергоінвсет» Андрія Карпенка, з вимогою зробити засідання закритим від громадськості та журналістів. Суд адвокату відмовив. Також згодом, відмовив  і у іншому клопотанні про стан здоров’я Карпенко, яке не дає змоги йому перебувати у відкритому засіданні суду. До речі, у судовій залі було багато активістів «Національного корпусу» депутатів Смілянської міськради та громадських активістів Сміли. Останні яро підтримували усі виступи прокурора Луговського, який наполягав та затриманні Карпенка та триманні під вартою, натомість міри узяття на поруки, що зараз застосовується до останнього. Прикметним є те,що на поруки пана Карпенка взяв нардеп Фурсін, який є власником банку через рахунки якого проходили оборудки з платежами смілян за спожите тепло. Адвокати Карпенко заперечували усі доводи прокурора, а сам звинувачуваний навіть не розумів про які порушення йдеться. Судді апеляційного суду почали розгляд документів, що стосуються даної справи. Чи приймуть вони вимоги прокуратури, а саме, тримання під вартою представника керівної ланки «Сміла Енергоінвест» наразі невідомо. Втім, терміни розгляду апеляції невпинно плинуть.

 

Засідання суду по справі керівника ТОВ « Сміла Енергоінвест» перенесли

 

На католицьке Різдво українські банки не працюватимуть

25 грудня 2017 року – неробочий день банківської системи України. Таке повідомлення поширила прес-служба Національного банку України на своїй сторінці у Facebook. Нагадаємо, 2 грудня набув чинності Закон про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів, який 29 листопада підписав Президент України. Ним встановлено вихідний 25 грудня на католицьке Різдво, і робочий день 2 травня. Раніше Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням рекомендував графік перенесення робочих днів у 2018 році з урахуванням встановлених законом святкових і неробочих днів в Україні.

 

Відтепер українці святкуватимуть Різдво Христове двічі на рік

18 грудня після 15 години температура повітря знизиться і на дорогах і тротуарах утвориться ожеледиця

Україну продовжують атакувати південні циклони. Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, у суботу перший циклон пронісся по її західній частині, зумовлюючи на своєму шляху рясні опади. На Черкащині він відзначився посиленням вітру до штормових значень та рекордами тепла, яке надійшло із субтропіків із південними вітрами. У м. Черкаси 16-17 грудня було встановлено нові рекорди середньодобової (+8,6°) та максимальної (+12,1°) температури повітря за повоєнний період спостережень. Попередній максимум становив +11,6° і був зафіксований у 2006 році.
Сьогодні рясні опади не оминули і Черкащину. Черговий циклон та його атмосферні фронти переміщуючись через нашу область із півдня на північ, зумовили опади у вигляді дощу та мокрого снігу, налипання мокрого снігу, посилення вітру до 16 м/с, у західних районах області на дорогах утворилася ожеледиця. Сформувався сніговий покрив висотою 1-7 см, проте, грунт талий і здатний до поглинання талих вод. За ніч 18.12 у Чигирині випала декадна норма опадів – 23 мм, на решті території опадів 4-10 мм.
За прогнозом, 18 грудня після 15 години температура повітря почне знижуватися і наступної ночі її мінімальні значення становитимуть -1-6°. Тому на дорогах і тротуарах утвориться ожеледиця. Невеликий сніг впродовж наступної доби її посилюватиме. 
До кінця робочого тижня нестійка, морозна, переважно з опадами погода збережеться. Температура повітря вночі -3..-8º, вдень 0..-5º.
З огляду на це, учасникам дорожнього руху слід пам’ятати, що із появою зимових опадів небезпечними стають дороги і тротуари, зростає загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод, а також зростає кількість травмованих людей. У цей період року слід бути особливо уважними та обережними.

Нардеп від Черкащини Антон Яценко шукає хороших господарів для шістьох грайливих цуценят. Усі песики вже стерилізовані і мають відповідні до віку щеплення

«Наближається 2018 рік, символом якого є Жовта Земляна Собака, – пише нардеп. – Найкращим подарунком на Новий рік можуть стати ці прекрасні цуценята, які порадують Ваших рідних і близьких, а особливо – дітей.

На фото 6 грайливих дівчаток: Багіра, Герда, Злата, Джесі, Ніка, Лінда та 2 хлопчики з добрими очима: Карабас і Лорд. Я їх підбрав на вулиці й зараз хочу знайти для них хороших господарів.
Всі песики стерилізовані та їм уже зроблено необхідні щеплення. Вони абсолютно здорові, доглянуті та безпечні для людей. На даний час знаходяться на перетримці.

Якщо хтось бажає, щоб у 2018 році маленьке кудлате щастя прийшло у Вашу домівку, звертайтесь, будь ласка, до мене за номером телефону: +38 (067) 406-83-61. Доставлю за необхідною адресою.

Ці чудові цуценята хочуть знайти свою домівку та хороших господарів.

Долучайтесь до добрих справ!» – закликав нардеп.

Профіль Антона Яценка у Фейсбук за посиланням

На перехресті бульвару Шевченка та вулиці Крилова сталась автопригода, в якій постраждала жінка-водій

Водій ВАЗ-2115 не надав переваги в русі авто Chevrolet Aveo, яке їхало головною дорогою, повідомляє Патрульна поліція Черкас.
Внаслідок зіткнення водій останнього авто отримала травми та була госпіталізована до 3-ї міської лікарні з попереднім діагнозом: закрито черепно-мозкова травма. 
Зараз на місці події працюють слідчі.

У Черкаській області проїзд автошляхами забезпечено

Для забезпечення безпечного і безперешкодного проїзду автодорогами загального користування в умовах погіршення погодних умов ще вночі розпочали роботи із ліквідації ожеледиці та прибирання снігу на дорогах підрядні організації Служби автомобільних доріг у Черкаській області.

Для ліквідації наслідків негоди та ожеледиці задіяно понад 70 одиниць спецтехніки, для посипання доріг та для попередження виникнення ожеледиці використали понад 300 тонн протиожеледної суміші.
Вранці 18 грудня роботи з ліквідації ожеледиці тривають. Наразі проїзд автотранспорту автомобільними дорогами загального користування забезпечено.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області наголошує, що під час роботи снігоприбиральної техніки водії транспортних засобів мають забезпечити безперешкодний рух спецтехніки та не створювати заторів.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області закликає водіїв бути уважними та обережними за кермом. Неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху, не перевищуйте допустиму швидкість і не виконуйте ризикованих маневрів.
Краще запобігати виникненням надзвичайних ситуацій. Будьте уважні та обережні.

Прес-служба САД у Черкаській області

Черкаський олімпієць святкує 80-річний ювілей

У четвер, 15 грудня, в Черкасах підбивали підсумки спортивних досягнень цього року. Ця подія збіглася у часі з днем народження єдиного олімпійського чемпіона від Черкащини, заслуженого майстра спорту СРСР із веслування Андрія Хіміча. Спортсмену виповнилося 80 років.З нагоди ювілею Андрія Хіміча було нагороджено подякою за вагомий особистий внесок у розвиток спорту.

Усе своє життя Андрій Іванович присвятив спорту: як власним спортивним здобуткам, так і розвитку молодого здорового покоління.

Спортсмени Черкащині підвели підсумки року