Проти заступника голови Черкаської ОДА зареєстровано провадження

Слідчій суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Юлія Михальченко винесла ухвалу, якою зобов’язала правоохоронців внести до єдиного реєстру досудових розслідувань провадження проти високопосадовця категорії Б – заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Ярослава Березаня.

Це рішення стало результатом  скарги до суду відомого черкаського активіста Вадима Баранцова, який разом із журналістами Антени протягом тривалого часу проводив розслідування діяльності посадовця і врешті виявив низку фактів, що містять ознаки кримінальних злочинів та корупційних правопорушень.

Посадовець Черкаської ОДА Ярослав Березань ухиляється від сплати податків. 

 

У Смілі на часі вакцинація дорослих

У смілянському міському Центрі первинної медико-санітарної допомоги проводять щеплення дорослого населення проти правця, дифтерії та кору.Менше як за два місяці у Смілі вакциновано більше 750 смілян.Лікар-терапевт Наталія Яковлєва запевняє, що усі медпрацівники Сміли вакциновані проти правця та дифтерії.

Дивіться також: Чи буде взимку у Смілі тепло?

Черкаська територіальна виборча комісія зібралася на засідання, втім нічого не вирішила

Сьогодні члени Територіальної виборчої комісії зібралися за для продуктивної роботи з питань відкликання депутатів міської ради. Нагадаємо учора трьох депутатів міськради позбавили повноважень. Це рішення ухвалили члени ТВК, але жодних документів депутатам не надали. Після кількох письмових звернень та запитів від колишніх та діючих депутатів, члени комісії погодилися надати їм для ознайомлення копії протоколів засідання комісії. Саме для виготовлення копій документів була оголошена перерва в роботі комісії не невизначений час. На цьому члени Територіальної виборчої комісії розійшлися. Депутати, яких вчора позбавили переконані,що навмисне затягування часу. Коли члени ТВК зберуться для продовження засідання наразі невідомо

Дивіться також: У Черкаській міськраді «вільні демократи» втратили трьох осіб

У Черкасах режисер Ахтем Сеїтаблаєв презентував «Чужу молитву»

Стрічка присвячена до річниці депортації кримських татар з території України. Історико-драматичний фільм заснований на реальних подіях. Минулого року ця стрічка взяла участь у відборі на кінопремію «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

Більша частина зйомок відбувалася у Грузії. Решту епізодів кінострічки відзнято в Україні та Ізраїлі. Подивитися українське кіно зібралися сотні черкащан, у кінотеатрі «Україна» – аншлаг. Вперше перегляне стрічку й представник Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

Бюджет фільму склав 31 мільйон гривень, 10 мільйонів із яких надало Державне агентство України з питань кіно, частково допомогли грузинські партнери, решту витрат творці взяли на себе. Нині режисер Ахтем Сеїтаблаєв працює над екранізацією «Захар Беркут», у планах – «Конотопська битва».

Дивіться також: В український кінопростір вийшов трейлер воєнної драми «Черкаси». 

«Тепер» показують у черкаській галереї народного мистецтва

Автор робіт – заслужений майстер народної творчості, художник-кераміст Сергій Радько. Сам із Канівщини, закінчив Львівську академію як монументальний живописець. Нині захоплюється гончарством. Іноді робить графічні замальовки олівцем. Вдома веде господарство і працює у майстерні. У Черкасах його робити експонуватимуться до 17 травня.

Дивіться також: У Черкасах презентували роботи з мультимедійного дизайну харківських студентів.

 

В Черкаській області існує вже шість патронатних родин

Патронатна родина – це альтернатива дитячим будинкам та інтернатам. Діти перебувають в патронатних сім’ях від трьох до шести місяців поки фахівці їм не знайдуть нову родину. Патронатною родиною може стати будь-яка сім’я, яка має позитивний досвід виховання власних дітей. Також батькам бажано мати педагогічну або медичну освіти. Патронатні батьки отримують зарплатню з державного бюджету та кошти на утримання дитини

Дивіться також: Щороку діти-сироти розкривають свої фантазії

 

У Черкасах знову спаплюжили пам᾽ятник Бандері і Шухевичу

Цього разу його облили червоною фарбою. Пам᾽ятний знак, розташований навпроти податкової інспекції, псують вже вп᾽яте. Ще ніхто не був покараний за хуліганські дії. Після кожної «диверсії» націоналісти відновлюють зображення.

Дивіться також: У середмісті Черкасах вкотре спаплюжено пам’ятник Бандері та Шухевичу.