У черкаській гімназії бояться навали першокласників

На засідання виконкому прийшли представники ради Першої гімназії. Батьки черкаських учнів обурені положенням нового Закону про прив᾽язку шкіл до мікрорайонів. Тож представники батьківського та педагогічного колективу прийшли просити владців обмежити доступ майбутніх першокласників до, мовляв, елітного навчального закладу. Хоча, згідно з новим Законом заклади загальної середньої освіти урівнюються, тож говорити про переваги однієї школи над іншою наразі недоцільно.

Кажуть, аби потрапити у розрекламовану школу, навіть купують фіктивну прописку. Фактичне місце проживання дітей перевірятимуть спеціальні служби шляхом перевірки і складання актів.

Освітяни запевняють, що здійснили попередній моніторинг і переконані – школа впорається з навантаженням.

Батьки проти, аби у школу набирали більше двох класів першачків, оскільки інфраструктура не розрахована на велику кількість учнів. Варіант другої зміни теж відкидають і вважають, що у зв᾽язку зі збільшенням кількості дітей може погіршитись якість навчання.

А тим часом у майбутніх першачків залишилося вже менше часу аби подати документи до школи.  Якщо батьків не почують, вони готові протестувати під стінами міськвиконкому. У мерії закликають не шантажувати міську владу.

Дивіться також: впровадження інклюзивної освіти.

 

Смілянські школярі зустрілися з ветеранами

8 травня символічно у День памяті та примирення на зустріч з дітьми у Смілянську міську центральну бібліотеку запросили ветеранів Другої світової. Легендарний земляк Федір Бех, котрий по завершенні війни поставив свій підпис на стіні Рейстагу, а в серпні цього року відзначатиме 98-й день народження, не зважаючи на поважний вік, до сих пір береже в пам’яті події тієї страшної війни.

Дивіться також: Війна за прапор: «азовці», «свободівці» vs. ветерани

Виборча комісія тимчасово припинить відкликання депутатів Черкаської міськради

Сьогодні відбулося засідання Черкаської міської виборчої комісії на якому розглядали питання відклику ще трьох депутатів міськради. До виборчої комісії надійшли ухвали суду з приводу депутата Віталія Косяка та депутатів Чорнобіль,Скорика та Цегвінцевої. Що до депутата Скорика то до виборчої комісії надійшов документ від політради ВО “Черкащани”, що до його відкликання. Сам депутат переконаний у тому,що ці дії протизаконні. Члени виборчої комісії проголосували за виконання судових ухвал, що до цих депутатів. І майже одностайно прийняли рішення припинити будь-які дії стосовно відкликання депутатів Черкаської міської ради

Дивіться також: Роман Діскант: У Черкасах політична криза

 

Вишкіл юних джур Сміли

5 травня у Смілі завершився перший міський етап всеукраїнської гри «Сокіл «Джура». Традиційно ці змагання організували і провели на базі навчально-виховного комплексу № 15. Наметове містечко юних джур та берегинь на три дні оселилося у мальовничій місцині Малої Яблунівки. Хоча «Сокіл «Джура» – це усього лише гра, але вимоги до молодих козаків серйозні.За цей час діти взяли участь у історичній грі-вікторині «Відун», представили свої стройові пісні, відзвітувалися за добре діло, підготували творчо-мистецький звіт, здолали туристично-спортивну смугу перешкод, а також взяли участь у конкурсах таборування, «Рятівник», інтелектуальному квесті та визначили кращих у стрільбі з пневматичної гвинтівки

Дивіться також: Юні сміляни взяли участь у всеукраїнській акції

У Черкасах отруїлися понад півсотні дітей

Під час шкільної лінійки у школі №8 учні масово почали непритомніти. 8 травня о 9:15 до оперативно-координаціного відділу Управління ДСНС надійшло повідомлення від диспетчера «Станції швидкої медичної допомоги». Нині на місці події працюють надзвичайники, служби екстреного виклику міста, фахівці санітарно-епідеміологічної служби, СБУ, поліція, керівництво міста.

Потерпілих госпіталізували до Черкаської обласної дитячої лікарні. Експрес аналізом повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору а також горючих газів, отруйних речовин на місці події виявлено не було. Попередній діагноз у всіх потерпілих – отруєння невідомою речовиною.

Дивіться також: У черкаській школі масово знепритомніли діти. 

У черкаській школі масово знепритомніли діти

Про це у коментарі «Антені» повідомив  директор департаменту освіти і гуманітарної політики Сергій Воронов. Під час шкільної лінійки у школі №8 діти почали масово і нетипово втрачати свідомість. 42 учні госпіталізовано, 1 особа – в реанімації. Джерело зараження поки що не встановлено. На місці працюють медики, поліція, надзвичайники, освітяни та представники інших міських служб.  Решту учнів відпустили додому.

Дивіться також: У Черкаській школі влаштовують квести та селфі-акції.