У Смілянському краєзнавчому музеї проводять «патріотичні екскурсії»

Для молоді, яка цікавиться історією, традиціями і звичаями українського народу працівники музею підготували надзвичайно цікавий екскурс в світ стародавньої вишивки Середньої Наддніпрянщини. Розповіді про історію вишивання, історію українського костюму, про техніки, якими в минулому користувалися наші вишивальниці працівники музею підкріпили давніми фотографіями, що постійно збирають активісти громадської організації «Пошук. Сміла»

Дивіться також: У Смілі відбулася акція «Рушник єднання»

Біля багатоповерхових будинків у Черкасах поставлять додаткові сміттєві контейнери

160 баків об’ємом 1,1 куб.м. надає у користування ТОВ «Umvelt» комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти», – інформують на офіційному сайті Черкаської міськради.

Як повідомив заступник директора КП «ЧСЧ» Олександр Савенко, за рахунок додаткових контейнерів буде проведена доукомплектація контейнерних майданчиків тих багатоповерхових будинків, де наразі не вистачає баків. Процес встановлення нових баків вже розпочато. Доукомплектацію планується повністю провести протягом тижня.

Дивіться також: У Черкасах встановили урни для сортування сміття.

У Черкасах існує панорама вуличного стріт-арту

Зображення супергероїв, містичних створінь, символіку субкультур можна побачити неподалік Будинку природи на схилах Дніпра. Свій мистецький слід тут залишили майстри графіті з різних міст України. Свої імена вони залишили поряд із настінними малюнками.

Періодично у Черкасах влаштовують фестивалі графіті, в рамках якого усі бажаючі прикрашають міські паркани оригінальними написами та малюнками. Приклади вуличного стріт-арту можна побачити вздовж бульвару Шевченка та біля Долини троянд.

Дивіться також: На фасаді аварійно-рятувального загону спецпризначення в Південно-Західному районі з’явився мурал.

 

Поблизу Черкас сталася смертельна ДТП

Неподалік аеропорту по вул. Смілянській водій елітного легковика «Лексус» вилетів на зустрічну смугу та зіткнувся із автомобілем ВАЗ. Внаслідок транспортної пригоди 58-річний водій «Лади» загинув, пасажирку у важкому стані доправили до Третьої міської лікарні. На місці ДТП працює поліція, рух транспорту дещо ускладнено.

Дивіться також: Смілянин збив пенсіонера і втік.

Черкащани просять відремонтувати вул. Пастерівську

Від імені всіх небайдужих черкащан автор петиції Артем Агапов звертається до керівництва міста та відповідальних осіб з проханням терміново провести ремонт дороги по вулиці Пастерівська, зокрема на відрізку від перехрестя з вулицею Нарбутівською до проспекту Хіміків в обох напрямках.

Вулицею проходять два міські маршрути – № 9 та № 29, незадовільний стан автошляху щодня ставить під загрозу здоров’я та життя водіїв та пасажирів як маршрутних автобусів, так і приватних автовласників.

Дивіться також: Міську владу не задовольняє ремонт черкаських доріг. 

На черкаському сміттєзвалищі сталася масштабна пожежа

19 травня о 13:46 на відкритій території на вулиці Смілянській виникла пожежа сміття на площі 700 м. кв.

На боротьбу з вогнем оперативно прибули рятувальники одразу двох пожежно-рятувальних частини міста. Завдяки спільним зусиллям вогнеборців пожежу впродовж години вдалося ліквідувати. До гасіння залучалися 3 одиниці спецтехніки та 11 чоловік особового складу.

За попередніми даними причиною пожежі стала необережність під час куріння.

Дивіться також: У черкаській промзоні масштабна пожежа.  

У Черкасах горів гараж

20 травня пообіді до оперативно-координаційного центру Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в металевому гаражі на території гаражного кооперативу “Зірочка-1”, що по вулиці Оборонній у місті Черкаси.

Повідомлення надійшло від власника, котрий, як з’ясувалося пізніше, проводив зварювальні роботи у своєму гаражі. Реагуючи на виклик, на ліквідацію загорання було негайно направлено черговий караул 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Вогнеборцям вдалося запобігти поширенню вогню на розташовані поруч споруди. І вже за годині пожежу було повністю ліквідовано.

Втім, вогонь встиг знищити покрівлю на площі 10 м.кв. Причиною пожежі виявилося порушення правил пожежної безпеки при проведенні зварювальних робіт.

Дивіться також: У Черкасах горів житловий будинок.