Мальдіви на Дніпрі: черкаська база «Енергетик» отримала нове життя

Напередодні літнього сезону працівники «Черкасиобленерго» вперше за 15 років кардинально оновили туристичну базу. Тепер вона не поступається морським курортам і облаштована усім необхідним для повноцінного відпочинку.

Не одне десятиліття поспіль турбазою опікується пані Алла. Як справжня господиня, вона й наготує і за оселею прослідкує. Всередині кожного будиночка є усі необхідне – від меблів – до посуду. Неподалік знаходиться пляж, куди можна прогулятися пішки, або поїхати на велосипеді. Засмагати та купатися можна й на території бази, де є басейни, шезлонги та парасолі. Словом, енергетики постаралися на славу. Зустріти гостей готові 20 будиночків. Із розваг: більярд, теніс, бадмінтон, караоке, риболовля, велоспорт, басейн та мальовничий Дніпро. «Черкасиобленерго» бажає гарного відпочинку.

Дивіться також: Енергетичний прорив: у Черкасах запущено підстанцію «Дніпровську». 

Смілу відвідала регіональний менеджер Всесвітнього дитячого фонду

Днями Смілу відвідала регіональний менеджер Всесвітнього дитячого фонду «World Childhood Foundation» Сюзанна Драгбогр. Саме завдяки підтримці цього фонду та представникам міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» у Смілі вдалося створити дві патронатні сім’ї, де перебувають діти, тимчасово вилучені з сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Перед вибором, що краще для дитини – соціально неблагополучна , але біологічна родина, патронатна сім’я чи інтернатний заклад, нині стоять багато країн, у тому числі і її рідна Швеція, наголосила пані Сюзанна.

Дивіться також: Заступник міністра МОЗ України та нардеп Ірина Сисоєнко зустрілися з медиками міста Сміла

У Черкасах по вулиці Гоголя триває поточний ремонт дороги

Частину вулиці вже відремонтовано, наразі тривають роботи з відновлення асфальтно-бетонного покриття на розі вулиць Гоголя та Святотроїцької. Усього на проведення робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг у 2018 році, у місцевому бюджеті закладено більше 200 мільйонів гривень

Дивіться також: На бульварі Шевченка проводять ямковий ремонт дороги

 

Черкаський аеропорт заполонили літаки

Вихідними на місцевому летовищі відгримів фестиваль малої авіації «Mriya fest». Святкувати до Черкас злетілися екіпажі з усієї України та навіть із-за кордону. Головні гості діти.

Дітей також ознайомили з професіями рятувальника, поліцейського, моряка і звісно, пілота. Бажаючі могли приміряти форму або ж спробувати себе у кріслі байкера. Для відвідувачів фесту також влаштували святковий концерт та вуличний фуд-корт. Родзинка заходу – авіашоу та польоти над Черкасами.

Пілот Борис літає лише рік, але вже встиг закохатися у небо. На фестивалі представляє Бровари на п᾽ятимісному літаку українського виробництва. Каже, транспорт економічний, коштує дешевше європейських аналогів та важить всього півтони. Піднятися у черкаське небо могли усі платоспроможні черкащани. Найбільше фестиваль, що здійснює мрії, запам᾽ятався дітям.

Дивіться також: У козацькій столиці відгримів черговий “VIRA FEST”.

Рятувальники Черкащини ліквідували пожежі двох надвірних споруд

28 травня близько 10:45 на території садового кооперативу «Хімік» в селі Благодатне, сталося загорання сухої трави. Через сильний порив вітру, вогонь сухою травою швидко поширився на розташовані поруч надвірну споруду та дачний будинок. На боротьбу з вогнем прибув черговий караул золотоніської пожежно-рятувальної частини, який о 12:20 пожежу локалізував, а о 13:38 ліквідував. У результаті пожежі вогнем знищено надвірну споруду та частково дах будинку

Дивіться також:Черкаські рятувальники вкотре довели власний професіоналізм

Діти Черкащини розкрили свої фантазії

Виставка робіт образотворчо-прикладного мистецтва відкрилась в холі Черкаської ОДА. До уваги черкащан представлені картини, вишиті роботи, вироби з бісеру, тканини тощо. Виставка присвячена Всесвітньому Дню захисту дітей.

Дивіться також: Виставку акварелей “ДНІ-ПРО” презентували в Музеї “Кобзаря”.

Погоня у Черкасах: як патрульні нетверезого водія ловили

Водій під час поворотів не вмикав покажчики та маневрував на дорозі. На вимогу патрульних зупинитися керманич не відреагував та лише пришвидшився.
Полісмени почали переслідувати автомобіль та неодноразово попереджати водія про відповідальність через гучномовець.
Порушника зупинили у дворі будинку по вулиці Лесі Українки. Чоловік поводився агресивно, мав явно виражені ознаки алкогольного сп’яніння, а також наніс поліцейському тілесні ушкодження під час затримання.
Пройшовши процедуру освідування виявилось, що у водія рівень алкоголю перевищує допустиму норму 0,2 проміле у 8,5 разів і становить – 1,7 проміле.
На черкащанина інспектори склали 2 проколи за статтями 130 КУпАП (керування ТЗ у стані сп’яніння) та 122-2 КУпАП (невиконання водіями вимог про зупинку). Транспортний засіб евакуювали на штрафмайданчик.

Дивіться також: У Черкасах нетверезий водій тікав та ледь не збив пішоходів.