#ANTENNASTUDIO: Оксана Гречко та Олександра Кужель

Олександра Кужель – український політичний діяч, депутат Верховної Ради України трьох скликань (II, VII, VIII), фахівець із питань промислової економіки.

Представляє інтереси політичної сили «Батьківщина».

Депутат родом із Костянтинівки, в цьому ж місті отримала середню освіту.

Для здобуття вищої освіти поїхала в Дніпропетровськ, де стала студенткою Металургійного інституту.

Трудову діяльність починала в Запорізькому індустріальному інституті на кафедрі економіки промисловості, потім працювала у багатьох приватних фірмах.
У політику Кужель прийшла в 1994 році, коли на запорізькому виборчому окрузі №181 її обрали представником у Верховній Раді II-го скликання.

Паралельно з депутатською діяльністю Олександра Володимирівна керувала Національним аудиторським комітетом (до 1998 року). За цим послідувала робота в Комітеті з питань розвитку підприємництва.

Довгий час політик не могла повернутися до роботи в Парламент, оскільки партії, членом якої вона є, або взагалі не проходили до складу ВРУ, або отримували недостатню кількість місць.

У 2012 році Олександра Володимирівна стає №22 в списку від «Батьківщини», незважаючи на те, що довгий час була членом «Партії регіонів» і перебувала в конфронтації до Ю.В. Тимошенко. Співпраця з новою політичною силою дозволили політику повернутися до роботи в Парламенті: Кужель стала депутатом VII-го скликання.

У 2014 році знову була обрана депутатом Верховної Ради.

У черкаському аеропорту ремонтуватимуть злітно-посадкову смугу

Загалом на ремонт смуги буде передбачено 103 мільйонів гривень (45% – з обласного бюджету та 55 – з державного). Ремонт злітної смуги – один із проектів, який  профінансують коштом Державного фонду регіонального розвитку. Тендер на проведення робіт з капітального ремонту злітно-посадкової смуги відбудуться у перших числах червня.Окрім ремонту злітно-посадкової смуги необхідно придбати світло-сигнальну системи, аби приймати літаки цілодобово

Дивіться також: Черкаський аеропорт заполонили літаки

 

Без квартир і без грошей: черкащани сваряться із місцевою будівельною компанією

Два роки поспіль в ПП “Надія” близько півсотні вкладників водять за носа і годують обіцянками. Натомість, відразу декілька новобудов у різних районах міста досі не введено в експлуатацію.

Страйкарів спочатку консультують надворі, потім таки запрошують всередину. Журналістам тут не раді, нарікають шантажистами і затримують на прохідній. Лише під натиском громади та попередженнями про виклик поліції – пропускають до будівлі.

До новоспечених власників квартир виходить власник будівельної імперії Андранік Казарян і пояснює, що вчасно не сплатив місту пайову участь, яка у Черкасах складає 10 відсотків загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта – для нежитлових будівель та споруд та 4 відсотки для житлових будинків.

Крім Припортової  будинки не введені в експлуатацію по вул. Корольова і Грушевського. Після візиту вкладників забудовник пообіцяв вирішити проблему протягом місяця.

Зміни щодо пайової участі вивчають на законодавчому рівні. Однак, жодних конкретних рішень поки не прийнято. Тим часом, українцям слід прискіпливо ставитись до вибору забудовника, перш ніж купувати «кота в мішку».

Дивіться також: Через суд легалізована передача дитячого садочку забудовнику.

У Смілі активісти зробили зариблення Графського озера

На тижні активісти Сміли вкотре поповнили фауну Графського озера в районі стадіону «Авангард». Цього разу у воду випустили більше 250 кілограм маленького карася. Зариблення проводили вночі, адже вдень висока температура повітря завадила безпечно доправити мальок риби. Працювали рибалки швидко і злагоджено

Дивіться також: Смілу відвідала регіональний менеджер Всесвітнього дитячого фонду

 

Український журналіст із Нью-Йорка презентував у Черкасах свою нову книгу

“Українські літаки над Азейбарджаном” – це нова книга легендарного українського журналіста, до якої увійшли його листи з авіаційної експедиції до Азейбарджану 1960 року. Автор вдався до коментування своїх листів п’ятдесятирічної давнини, які виявилися не менш цікавими за архіви. На презентацію книги, окрім журналістів, зібралися друзі автора, які добре його пам’ятають з часів роботи у Черкасах

Дивіться також: Вийшла у світ книга талановитого черкасця

Свято Останнього дзвоника в смілянському НВК «Лідер»

31 травня відбулося свято Останнього дзвоника на шкільному подвір’ї НВК «Лідер». Воно стало логічним завершенням першої сторінки з життя новоствореного навчального закладу.Для випускників останній шкільний дзвоник – це початок нового шляху. Попереду – нові вершини та нові досягнення. А головне – непросте доросле життя, в якому щодня доведеться робити важливий вибір та відповідати за прийняті рішення.Протягом навчального року юні лідерці та їхні старші наставники вибороли понад 1500 нагород різних рівнів.

Дивіться також: Смілу відвідала регіональний менеджер Всесвітнього дитячого фонду

Землевласникам Черкащини слід подбати про договори оренди

Про це у коментарі «Антені» повідомили в ГТУЮ в Черкаській області. Наразі триває активний період сільськогосподарських робіт, тож питання оренди землі є дуже актуальним.

Тож, договори, укладені до 1 січня 2013 року є чинними, якщо термін оренди закінчувався після цієї дати – необхідна перереєстрація. Право оренди може бути припинене у реєстрі речових прав за заявою орендаря, або власника земельної ділянки. Для припинення права оренди потрібно надати договір та, за наявності, акт прийому-передачі. Про намір припинити договірні відносини орендодавець має повідомити рекомендованим листом у місячний термін.

Дивіться також: Черкащанам розповіли, як уникнути судових тяганин при отриманні спадщини.