Із середини травня у Черкасах нарешті розпочнеться ремонт доріг

Про це говорили на робочій нараді з міським головою. 3 травня відбудеться аукціон з поточного ремонту доріг. Першочергово планують відновити вул. Сагайдачного і Пастерівську. Про це повідомив в.о. директора департаменту ЖКК Сергій Танюк.

У поточному році заплановано капітальне будівництво вул. Симиренківської від Чигиринської до Сагайдачного. Тим часом КП «ЧЕЛУАШ» готує до ремонту шляхопровід по просп. Хіміків. На підприємстві працює додаткова бригада асфальтувальників, яка готує міст по просп. Хіміків до ремонту.

Дивіться також: У Черкасах гальмують із ремонтом доріг. 

 

У Черкасах гальмують із ремонтом доріг

Про це під час робочої наради повідомив міський голова Анатолій Бондаренко. Поки він був у відпустці – роботи не розпочались, зокрема,  на вул. Сурікова, по бульв. Шевченка та ін.

Тож після доповідей директорів департаментів міський керманич дав доручення оприлюднити конкретні графіки виконання дорожніх робіт. Щодо неякісного виконання ремонтних робіт на міських автошляхах буде направлено звернення до правоохоронних органів.

Дивіться також: На поточний ремонт черкаських доріг спрямували 18 млн грн.

 

У Черкасах масово грабують ліфти

Про це повідомляють у прес-службі патрульної поліції. З початку весни зловмисники знерухомили до 10 дротоходів у різних районах міста. Вихідними крадії поцупили мідні котушки ліфтів у будинку по вул. Надпільній, 423 .

Матеріал дороговартісний і відновити розграбований ліфт коштує недешево, адже враховується як закупівля деталей, так і робота спеціалістів. Черкащан закликають бути уважними до невідомих осіб, що цікавляться роботою ліфтів. У разі виникнення підозри про злочин – негайно повідомляти у поліцію.

Дивіться також: До кінця року в Черкасах капітально відремонтують 263 ліфти.

На подвір’ї смілянської школи встановили пам’ятник Тарасу Шевченку

27 квітня колектив загальноосвітньої школи №13 відзначив 118 років рідного навчального закладу. Школа у цьому віддаленому від центра мікрорайоні має доволі непросту історію. Її діяльність розпочав отець Терлецький, а ініціатива будівництва належить графу Леву Бобринському. У буремні часи школа була зруйнована, пізніше знову відбудована. Проте нині ця альма-матер може пишатися випускниками, котрі здобули тут освіту. Це сучасні керівники підприємств, директори шкіл, інженери, видатні спортсмени, юристи, журналісти та інші кваліфіковані спеціалісти. Серед випускників цього навчального закладу чимало і військових, котрі захищали і нині продовжують захищати країну на східних рубежах. 

Школа під номером 13 дала путівку в життя багатьом чудовим людям. Тож більшість із них завітали в урочистий день на родинне свято, аби висловити найтепліші слова вдячності педагогам, залишити на згадку подарунок та разом згадати безтурботні роки шкільного дитинства.

Приїхав на свято рідної школи і випускник 1994-го року, нині відомий скульптор Євгеній Кайтмазов. Два роки він працював над гранітним погруддям українського поета, художника і мислителя Тараса Шевченка. Свою авторську роботу Великого Кобзаря він підготував у подарунок рідному навчальному закладу.

Дивіться також: У Кам’янці змагались команди юних пожежних

 

У Кам’янці змагались команди юних пожежних

20 квітня дві дружини юних пожежників «Спалах» Смілянської загальноосвітньої школи №1 та «Екстрим» Балаклеївської загальноосвітньої школи № 1 ім. Є.Гуглі представляли м. Смілу та Смілянський район на зональному обласному фестивалі у місті Кам’янці. Це місто зустріло учаників змагань гостино. На Всеукраїнський фестиваль ДЮП завітали команди із Городища, Шполи, Кам’янки, Звенигородки, Чигирина та представники районів. Привітав учасників фестивалю міський голова Кам’янки та поважні члени журі. Вони побажали успіхів і наголосили на важливості даного заходу.
Пізнавальний захід, що давно вже перетворився у яскраве свято, участь у якому беруть сотні дітей, покликаний сприяти профорієнтації школярів на користь професії рятувальника, поширенню серед учнівської молоді знань з профілактики пожеж, навчанню основам пожежогасіння, рятування та надання першої медичної допомоги у випадках надзвичайних ситуацій.

Дивіться також: У Черкасах визначили кращі малюнки на тему «Охорона праці очима дітей»

Через невідомі причини в центрі Черкас перекрили вулицю

Працівниками Національної поліції перекрито частину вулиці Гоголя. Від вулиці Б.Вишневецького до вулиці О.Дашкевича. В цій частині міста розташовано багато офісних приміщень, Департамент освіти та гуманітарної політики та Управління Служби безпеки України в Черкаській області. Через що саме перекрито рух вулицею поліціянти не повідомляють. Обурені містяни намагаються подолати перешкоди з патрульних автівок та помаранчевих фішок

Дивіться також: Несправний світлофор спричинив ДТП у центрі Черкас

У Черкасах розпочався сезон фонтанів

На вихідних запрацювали усі водограї, більшість із яких обслуговує «Черкасиводоканал». Деякі водограї знаходяться на балансі КП «Дирекція парків». Загалом, у місті працює більше 10 фонтанів, вони розташовані біля адміністративних будівель та у парках і скверах міста. У центральній частині міста розташовані три фонтани: біля міськвиконкому, біля облдержадміністрації та біля ПК «Дружба народів».

Дивіться також: Черкаські фонтани готують до старту сезону.