Черкаські СБУ-шники отримали житло

За інформацією Служби безпеки України, під час робочої поїзди на Черкащину Голова СБУ вручив співробітникам обласного управління ордери на вісімнадцять квартир у відремонтованому сімейному гуртожитку. «Украй важливо, що у час неоголошеної війни Служба за підтримки керівництва держави, органів місцевого самоврядування та небайдужих меценатів робить все можливе для соціального захисту співробітників», ‒ наголосив Василь Грицак.
Для керівництва Служби принципово, що житло у першу чергу отримають учасники антитерористичної операції. «Ми докладатимемо всіх зусиль, щоб цей архаїчний термін «черга на житло» вийшла з нашого лексикону», ‒ запевнив колектив очільник СБУ. Протягом 2015-2017 років житловий фонд СБУ поповнено на 1218 квартир. З початку поточного року Службою безпеки України вже отримано 75 квартир.

Дивіться також: Родини черкаських атовців отримали квартири на пільгових умовах. 

Стало відомо, коли відремонтують черкаські дороги

Графіки виконання будівельних та ремонтних робіт оприлюднили на сайті Черкаської міськради на виконання доручення міського голови Анатолія Бондаренка. Відповідальні за дотримання графіків департаменти архітектури та житлово-комунального комплексу.
Так, в пріоритеті ремонт бульв. Шевченка, Надпільної, Благовісної, Героїв Дніпра, Чорновола, Молоткова та Сумгаїтської. Тут лагодитимуть як дорожнє покриття, так і тротуари, ливнівки, освітлення, зупинки, пандуси, огорожі та зелені зони. Крім цього, частково оновлять вул. Митницьку, Хоменка, Смілянську, Оборонну, Генерала Коротєєва, братів Савченків, Затишну та Горіхову.

Дивіться також: У Черкасах гальмують із ремонтом доріг.  

У черкаському дитячому парку оновлять «літній театр»

Про це інформує прес-служба КП “Дирекція парків”. Представники черкаського бізнесу фінансують роботи з ремонту сцени. Стіни будови та майданчик перебували в аварійному стані. Шар кераміки зі стіни знімуть, планують облаштувати поверхню плиткою. Решту конструкцій пошпаклюють, оброблять та розмалюють. Сценічний майданчик також відремонтують, замінять деформовані дошки на лавах та пофарбують їх. Усі роботи планують виконати до Дня захисту дітей 1 червня.

Дивіться також: У Черкасах хочуть збудувати парк за 60 млн гривень. 

Штормове попередження на Черкащині

Грози, шквали 15-20 м/с, град. Про це повідомили в обласному гідрометеоцентрі. За прогнозом, нестійку з короткочасними грозовими дощами погоду продовжить формувати висотний циклонічний вихор. Температура повітря вночі 8..10º, вдень 18..20º. Друга половині тижня обіцяє бути сухою та більш теплою, з температурою вночі 10..15º, вдень 20..25º, проте ймовірність грозових дощів залишається.

Дивіться також: У Черкасах штормить.  

У черкаській школі №8 відновили навчання

Про це у коментарі «Антені» повідомив директор департаменту освіти і гуманітарної політики Сергій Воронов. Як відомо, 8 травня під час шкільної лінії більше півсотні дітей отруїлися невідомою речовиною та потрапили до лікарні. З᾽ясувати, що саме стало причиною хвороби учнів досі не вдалося, втім, комісія з надзвичайних ситуацій вирішила відновити навчання. Батьки учнів та освітяни хвилюються через можливі повторні отруєння.

Дивіться також: У черкаській школі масово знепритомніли діти. 

У смілянському ліцеї “Лідер” побували закордонні гості

В рамках німецько-польсько-українського учнівського обміну відбулася зустріч під гаслом “Різні нації – спільні цінності”. Лідерці презентували школу іноземцям, у програмі також були екскурсії Черкащиною та поїздка до Києва. Діти багато спілкувались, проводили тренінги та майстер-класи. Наступна зустріч відбудеться навесні 2019 року у Польщі.

Дивіться також: Сміляни подорожували “Дніпровими хвилями”.  

Сміляни подорожували “Дніпровими хвилями”

11 травня дві груи смілян вкотре вирушили на фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями. Учасники готувалися протягом року: вчили пісні, створювали хореографічні номери та роботи з образотворчого мистецтва.

Дивіться також: У Черкасах відбувся літературний конкурс до Дня матері і сім᾽ї.