Черкаські лікарі хваляться здобутками, а пацієнти не бачать результату

Про діяльність міського департаменту охорони здоров᾽я перед депутатами прозвітував керівник підрозділу Олег Стадник. Зокрема, він поінформував про забезпечення ургентних хворих ліками протягом першої доби, створення мережі електронних карток пацієнтів та закупівлі нового обладнання для міських закладів охорони здоров᾽я.

За словами керівника міської медицини, необхідно розширювати дію депутатського рішення не лише на забезпечення ургентних хворих ліками, а й засобами. Щодо електронної мережі карток – У Черкасах вже обліковуються 120 тис. пацієнтів. Незабаром і записатися на прийом до лікаря можна буде он-лайн. На це вже спрямували 900 тис. грн.

Також у міські медустанови закупили таку потрібну апаратуру, як наркозно-дихальну та рентген. У Третю міську лікарню планують придбати комп᾽ютерний томограф. Попри позитивні зрушення у галузі черкаської медицини пацієнти скаржаться на недопрацювання лікарів. Зокрема, черкащанин Ігор Афанасьєв стверджує, що міські лікарі винні у хворобі його новонародженої дитини.

Інший нещасний випадок – смерть 70-річного пацієнта в Третій міській лікарні. Є нарікання, що були проведені не всі необхідні заходи для порятунку людини і що, чоловік помер через недбалість лікарів. Випадок продовжує вивчати спеціальна комісія.