У Черкасах СБУ викрила співробітника Нацполіції на хабарі за закриття справи

Співробітники Служби безпеки України викрили працівника Черкаського відділу поліції ГУ Нацполіції області, причетного до систематичного отримання неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження.

Зокрема, за даними слідства, поліцейський вимагав від фігурантки справи 10 тисяч гривень за не притягнення її до кримінальної відповідальності за шахрайство. Правоохоронці затримали зловмисника у службовому кабінеті під час одержання чергової частини хабара.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для документування інших фактів отримання хабарів поліцейським та встановлення його можливих спільників.

Викриття корупційного правопорушення відбувалося спільно з Територіальним Управлінням ДБР, розташованим у м. Києві, та обласним управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.