Хасидські паломники таки приїдуть цієї осені до Умані для святкування Нового року

Про це у своєму Telegram-каналі написав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов: “Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Одним із ключових питань, що обговорювались, було плановане у вересні 2020 року масове паломництво брацлавських хасидів до міста Умань Черкаської області для святкування Рош-Гашана (Нового року за іудейським календарем).

Цього року очікується від 5000 до 10 000 віруючих хасидів”, – написав чиновник.

За його словами, це викликає велике занепокоєння як в Україні, так і у Міністерства закордонних справ Ізраїлю через епідемічну ситуацію з COVID-19.

Комісія вирішила, що українська держава “підсилить” свою діяльність за трьома напрямками:
МЗС проінформує громадян Ізраїлю про обмеження в Україні;МВС підсилить заходи безпеки;прикордонники видаватимуть при в’їзді до України пам’ятку і попереджатимуть про ймовірну заборону на в’їзд до України у випадку порушення карантинних обмежень.Варто нагадати, що ще у липні Міністерство закордонних справ України заявляло про “неможливість” прибуття такої кількості паломників через епідемію.

“…Прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до міста Умань для проведення святкування у традиційному форматі є неможливим…” – зазначали тоді в МЗС.

Комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій тоді зобов’язали “розглянути питання щодо посилення обмежень на проведення масових релігійних заходів (у т.ч. запровадження відповідних обмежень на законодавчому рівні на в’їзд іноземних громадян до України)”.
Позиція держави за місяць змінилася і ніяких особливих обмежень для паломників до Умані не буде.
Міністр Кабінету Міністрів також наголосив, що інші релігійні громади утрималися від власних масових заходів під час епідемії COVID-19.

“Окрім цього на засіданні комісії було наголошено, що у 2020 році українські християни та мусульмани утримались від масових заходів під час відзначення своїх найбільших релігійних свят”, – написав Немчінов.

Один коментар до “Хасидські паломники таки приїдуть цієї осені до Умані для святкування Нового року”

Коментарі закриті.