«Черкасиобленерго» планово розчищає траси повітряних ліній електропередачі

ПАТ «Черкасиобленерго» активно проводить розчистку трас повітряних ліній електропередачі – як високовольтних, так і ліній 0,4 кВ. Це планові роботи. І вони необхідні, щоб попередити аварійні відключення.

Нині тривають роботи у Шполянському районі, зокрема, у місті Шпола. Загалом у філії 5 бригад. Одна із них – підстанційна і 4 – лінійних. У кожній працює по 7 осіб.

Електромонтер із експлуатації розподільних мереж Олександр Кисіль каже – за місяць планують «обслужити» 3-5 підстанцій, це близько 20 кілометрів ліній електропередачі. А за рік згідно з планом-графіком – близько 200 кілометрів.

– Роботи проходять круглий рік, іноді у свята. Стараємося захопити всі об’єкти в межах охоронних зон, – каже головний інженер Шполянської філії Павло Діхтяренко. – При цьому проводимо роботу з населенням, пояснюємо, що не можна садити насадження в охоронній зоні ліній електропередачі.

Розчищення трас – це гарантія безпеки населення і безаварійності роботи. Це надійність і якість електропостачання. Воно допомагає уникнути аварійних ситуацій, попереджає падіння проводів, закорочення ліній тощо. Тому дані роботи є важливими і бригади Товариства проводять роботи по розчистці постійно, в будь-яку пору року.

джерело