Викритому контррозвідкою СБУ командиру відділення НЗФ бойовиків повідомлено про підозру

Контррозвідка Служба безпеки України викрила одного з командирів незаконних збройних формувань, який брав участь у бойових діях проти українських військових. Встановлено, що мешканець Луганської області у 2014 році приєднався до так званого «1-го окремого козачого полку». Про це йдеться в офіційному повідомлення Управління СБУ в Черкаській області.


Командування незаконних збройних формувань призначило громадянина командиром відділення «взводу механізованої роти 16-го батальйону територіальної оборони 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР». За даними досудового розслідування, наразі зловмисник перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини. Слідчі органів безпеки заочно повідомили бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Заходи із викриття і документування зловмисника проводило Управління СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.