До осіб, які мають право на професійну адаптацію, включили членів сімей (загиблих) ветеранів війни АТО/ООС та Героїв Небесної сотні

Про зміни в організації професійної адаптації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб інформує начальник управління соціальних гарантій та персоніфікованого обліку департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Валентина Литвинович.

Відтепер скористатися послугами з професійної адаптації, окрім учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, постраждалих учасників Революції Гідності та учасників війни зможуть і особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», тобто члени сімей (загиблих) ветеранів війни АТО/ООС та Героїв Небесної сотні).

Дивіться також: До 31 липня приймають документи для виплати щорічної грошової винагороди учасникам АТО/ООС до Дня Незалежності України

Для взяття на облік щодо отримання послуг з професійної реабілітації до департаменту соціальної політики Черкаської міської ради подаються документи:

  • заява;
  • копія індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);
  • копія посвідчення (засвідчена підписом особи), що підтверджує наявність одного із статусів, визначених пунктом 3 Порядку;
  • копія документа (засвідчена підписом особи), що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус).

При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний номер. Під час подання копій, обов’язково пред’являються оригінали документів.

Подати заяву та документи громадяни, які відносяться до зазначених вище категорій, можуть за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, громадська приймальна, робоче місце №5 за попереднім записом за номерами телефонів: (0472) 54 22 01; 71 01 94; 37 23 52.

Телефон для довідок: (0472) 37 63 41.