У середньому родина на Черкащині витрачає на їжу близько половини місячного доходу. Найбільше — на м’ясопродукти і хліб

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, яке на постійній основі проводить Головне управління статистики, середньомісячні сукупні витрати на харчування (включаючи харчування поза домом) одного домогосподарства області складали 4373 грн, що становить 48,3% усіх витрат.

Структура витрат на домашнє харчування (98,5%) в домогосподарствах в середньому за місяць складала: на м’ясо і м’ясопродукти  – 22,5%, на хліб і хлібопродукти – 16,1%, на молоко, сир та яйця – 13,6%, на овочі, включаючи картоплю – 10,5%,  на олію та жири – 9,4%, на цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 7,6%, на рибу та рибопродукти та безалкогольні напої по – 6,8%,  на фрукти – 4,6%, на інші продукти харчування – 2,1%.

Поза домом домогосподарства витрачали на харчування у середньому за місяць 1,5% сукупних витрат.

Еквівалентні сукупні витрати на харчування однієї особи становили в середньому 73,51  грн на добу проти 74,55  грн у IV кварталі 2019 року.

Головне управління статистики у Черкаській області