Завершилося слідство щодо чоловіка, який побив і викинув з вікна свого собаку. Правоохоронці клопочуть про застосування щодо обвинуваченого примусових заходів медичного характеру

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом жорстокого поводження з твариною За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом жорстокого поводження з твариною.

Встановлено, що 32-річний чоловік, повернувшись до дому в стані алкогольного сп’яніння, побачивши що його собака сильно скавучала, наніс їй декілька ударів тупим предметом по голові та викинув з вікна своєї квартири.

Чоловіку було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, що призвело до загибелі тварини).

У ході досудового розслідування проведено судово-психіатричну експертизу, за результатом якої встановлено, що особа вчинила злочин у стані розладу психіки та поведінки, що позбавляли його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Наразі до Придніпровського районного суду м. Черкаси направлено клопотання про застосування до особи, що вчинила суспільно небезпечне діяння, примусових заходів медичного характеру.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Черкаська окружна прокуратура