Без газу лишилися мешканці 27 квартир на Сумгаїтській, 20 через відсутність індивідуальних угод співвласників квартир на обстеження газового обладнання

Ще місяць тому співробітники ТОВ «Газ-сервіс» здійснювали за цією адресою планову технічну перевірку. Тоді й виявили, що один із кранів на газовій мережі тріснув і почав пропускати газ. Про ризик аварійної ситуації вони оперативно сповістили АТ «Черкасигаз».

– Ще тоді «Черкасигаз» міг би відключити газопостачання на кілька стояків цього будинку. Ми б швидко замінили кран і в короткі терміни підготували б багатоквартирку до відновлення газопостачання. Але ми розуміли, що якраз із цим і можуть виникнути проблеми, оскільки в багатьох мешканців були відсутні індивідуальні угоди на обстеження газового обладнання в помешканнях. Тож попросили «Черкасигаз» піти людям назустріч і не перекривати блакитне паливо відразу, а дати час для технічного обстеження обладнання та підписання відповідних договорів, – каже технічний директор «Газ-сервісу» Григорій Беспалов.

Зі свого боку, компанія взяла на себе зобов’язання максимально убезпечити на цей час кран, щоб мінімізувати ризик витоку. Тому увесь період наші майстри по роботі з населенням, а також співробітники «Газ-сервісу» постійно інформували мешканців будинку про важливість таких робіт. Однак не всі зрозуміли серйозність справи, а нині «Черкасигаз» уже перекрив газопостачання багатоповерхівки.

Тим часом «Газ-сервіс» уже замінив зіпсований кран, і будинок готовий для запуску газопостачання. Але без укладання угод усіма мешканцями відновлення газу неможливе. Їх не підписали співвласники десяти квартир, і тепер заручниками ситуації стали не лише вони, а й сусіди, які вже обстежили свої прилади.

Нині невідомо, скільки часу Сумгаїтська, 20 залишатиметься без газу, тому що все залежить від самих мешканців. У компанії закликають черкасців не чекати, поки така історія трапиться в багатоповерхівці, а завчасно укласти угоду з компанією, яка має відповідну ліцензію. Для консультації містяни можуть телефонувати за номерами: 50-05-58 та 50-05-54.