домашнє насильство

Відомі люди нашої країни розповіли реальні історії домашнього насильства

На жаль, насильство – це глобальна проблема у всьому світі, і Україна не є винятком. Фактів домашнього насильства фіксується дедалі більше з кожним роком. Насильство не знає меж та кордонів, раси та національності, гендерної ознаки, ця проблема стосується кожного.

Насильство може бути зовсім поруч, предметом насилля може стати будь-що, а кривдником може бути привітний, на перший погляд, сусід. На одинці зі своїми проблемами не мають залишатися і діти. Якщо вони не можуть звернутися по допомогу до тих ,хто поруч, то для них діє Національна дитяча гаряча лінія.

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» було створено сайт «Річ у тім». Предмети насилля ми можемо бачити щодня у себе вдома. Але для когось вони стали уособленням особистого жаху – адже до кінця життя будуть асоціюватися з домашнім насильством. У рамках проекту відомі, авторитетні люди нашої країни, долучившись до нього, розповіли різні реальні історії домашнього насильства.

Постраждалі від насильства не мають залишатися наодинці зі своєю проблемою. Річ у тім, що ви можете врятувати чиєсь життя, якщо не залишитесь осторонь. Часто постраждалі замовчують проблеми. Не терпіть насильство – звертайтеся по допомогу! До поліції – за номером 102, на Всеукраїнську гарячу лінію – за номером 15-47 та по безоплатну правову допомогу – 0 800 213103.

Жителі Сміли, які постраждали від насилля можуть звернутися за допомогою у центр соціальних служб за номером 04733 20740 з мобільного та 20740 зі стаціонарного телефону.

Вихід завжди є!