затримали провокаторів

Нацполіція затримала осіб, які планували масові заворушення на території України (оперативне відео)

Організатор разом зі своїми помічниками підшуковували українців, які за гроші були готові допомогти в організації та взяти участь у протестах. Перший такий захід був запланований на 31 січня 2022 року під стінами Офісу Президента.

До участі в акції мали залучити майже 5000 осіб. З них понад 3500 — масовка і 1200 осіб — так звані «тітушки», які мали вступати в сутички з поліцією. Масовка мала отримати від 800 грн, «тітушки» — від 1200 грн, а за підпал шин та салюти — по 2500 дол.

Для створення відповідної картинки організатори придбали 200 димових шашок, 200 фаєрів, 10 вогнегасників, 20 шин, рації, прапори, листівки, банери, бутафорську кров та медичні жилети.

На організацію провокацій учасники групи отримали понад 1 млн грн авансу. Додатково виділили «касу» навіть на сплату адмінштрафів: розуміли, що поліцейські затримуватимуть порушників та складатимуть протоколи.

Була запланована імітація побиття активіста правоохоронцями. «Актора» мали облити бутафорською кров’ю, а переодягнені в медиків особи мали імітувати надання першої допомоги та привернути увагу ЗМІ.