ПАТ «Черкасиобленерго» продовжує активну підготовку до проходження осінньо-зимового періоду 2022-2023 років для якісного та безаварійного розподілу електричної енергії споживачам Черкащини.

Так, у рамках запланованих заходів бригада централізованого ремонту трансформаторних підстанцій ВСП «Черкаські районні енергетичні мережі» в одному з сіл Черкащини будує розвантажувальну трансформаторну підстанцію.

— Задля сталого забезпечення електричною енергією споживачів Черкащини та об’єктів соціального значення виконуються роботи на енергомережах Товариства. Нині бригада проводить ряд робіт для розвантаження трансформаторної підстанції №368 10/0,4 кВ під керівництвом майстра Олександра Плохути. Усе – задля забезпечення якісним розподілом електричної енергії одного з сіл Черкаського району. Наразі встановлюється шафа КТП та трансформатор, проводиться переключення повітряних ліній 0,4 кВ, — розповів головний інженер ВСП «Черкаські районні енергетичні мережі» Юрій Сафонов.

Також він додав, що окрім того виконуються роботи по виявленню на трансформаторних підстанціях та на повітряній лінії дефектів, які живлять об’єкти життєзабезпечення населених пунктів Черкащини. Бригади усувають усі осередки аварійного характеру, проводять розчистку трас повітряних ліній та інші роботи згідно плану підготовки до осінньо-зимового періоду.

Під час проведення робіт та оперативного контролю інженер з охорони праці ВСП «Черкаські районні енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Максим Дяченко проводить планову перевірку робочих місць бригади централізованого ремонту трансформаторних підстанцій з метою дотримання нарядно-допускної системи, норм і правил з охорони праці під час виконання робіт в діючих електроустановках.

— Нині було перевірено наряд-допуск № 1632, який виконує бригада централізованого ремонту трансформаторних підстанцій. В наряді-допуску виконані організаційно-технічні заходи згідно з нормами допускної системи. Всі працівники, які знаходяться в наряді-допуску, проінструктовані. Інструктаж і допуск до роботи проведено правильно, прокоментував Максим Дяченко.

Про хід робіт з будівництва розвантажувальної підстанції розповів майстер бригади централізованого ремонту трансформаторних підстанцій ВСП «Черкаські районні енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Плохута.

— Зараз ми встановлюємо розвантажувальну трансформаторну підстанцію №898 10-0,4 кВ з монтажем контурів заземлення. В подальшому будуть виконуватись роботи з приєднання ліній та введення підстанції в роботу, — зазначив Олександр Плохута.

У ПАТ «Черкасиобленерго» зазначають, що нині у пріоритеті — робота із підготовки до осінньо-зимового періоду, адже в умовах воєнного стану важливо не лише виконати вчасно усі заплановані роботи, а й мати резерв матеріалів. Особлива увага — до об’єктів соціального забезпечення.

Тож надалі Товариство не припинятиме виконання усіх запланованих робіт, оскільки якісний та безперебійний розподіл електроенергії — це найважливіше завдання підприємства.

джерело

Від editor