Міський відділ звернень чекає на інформаційні запити

З 3-го березня в Україні чинності закон, що передбачає удосконалення захисту професійної діяльності журналістів. Відтепер перешкоджання роботі журналіста карається штрафом чи обмеженням волі терміном до 3 років.  Також згідно із Законом «Про доступ до публічної інформації» особи мають право звертатися із запитами та зверненнями до відкритих джерел. Телекомпанія «Антена» активно користується своїми правами, з нового року вона вже подала до міського відділу звернень близько 40 запитів. Згідно законодавства, відповідь повинна надійти протягом 5-ти днів. Однак один із запитів телекомпанії, датований 11 січня досі залишається без відповіді.

Як працює міська канцелярія ми переконалися на власні очі. Відразу 20 запитів від телекомпанії Антена надійшло до міського департаменту організаційного забезпечення. Працівники спрацювали оперативно, зареєстрували документи та надали коментар щодо кількості та змісту інформаційних запитів від юридичних осіб.

На відміну від канцелярії у відділі звернень, куди подають інформаційні запити фізичні особи журналістам спершу відмовили у коментарі, вимагаючи дозволів на зйомку та переадресовуючи у інші кабінети. Після блуканнями коридорами міськвиконкому нам таки вдалося отримати інформацію про процедуру подання інформаційних запитів фізичними особами.

Отож кожен громадянин повинен пам᾽ятати, що він має право на доступ до публічної інформації. Для того, щоб дізнатися про діяльність виконавчих органів черкаської міськради жителі міста можуть звернутися у каб. №106 для фізичних осіб та каб. №102 для юридичних осіб. Відділ звернень та канцелярія знаходяться на першому поверсі будівлі міськвиконкому.