Нині необхідні роботи тривають у Драбівській філії відокремленого структурного підрозділу «Золотоніські енергетичні мережі».

— У Драбівській філії налічується 705 км повітряних ліній 0,4 кВ та 530 км напругою 10 кВ. У плані підготовки як до осінньо-зимового періоду, так і для надійного забезпечення електропостачання споживачів протягом усього року, проводимо роботи з розчистки трас повітряних ліній. Це одна з найважливіших і повсякденних робіт наших спеціалістів, — наголошує головний інженер Драбівської філії ВСП «Золотоніські енергетичні мережі» Володимир Лук’яненко. 

При поривах вітру та інших несприятливих погодних умовах дерева та гілки створюють небезпеку обриву проводів. Тому з метою запобігання аварій та нещасних випадків, у будь-яку пору року та за будь-яких погодних умов енергетики здійснюють цю роботу аби в подальшому забезпечувати споживачів якісним розподілом електричної енергії.

— На даний момент Драбово-Барятинською лінійною дільницею виконується розчищення траси повітряної лінії 10 кВ Л-13 «Білоусівка» згідно з планом-графіком комплексно-технічного обслуговування на 2023 рік. Нині нашими спеціалістами проводиться розчищення з автогідропідіймача, що забезпечить в майбутньому якісне постачання електроенергії жителям села Білоусівка, — говорить майстер Драбово-Барятинської дільниці Драбівської філії ВСП «Золотоніські енергетичні мережі» Олександр Дорошенко. 

За словами керівника робіт, електромонтера Ігоря Пучки головним пріоритетом під час виконання даних робіт лишається здоров’я та безпека  працівників, тому усі роботи виконуються з дотриманням необхідних правил електробезпеки.

Від editor