Поліція шукає охочих вступити на службу

Поліція шукає нових кадрів. У зв’язку з різким дефіцитом кадрів, що складає 15% по області, керівництво обласної поліції оголошує про початок відкритого конкурсу на посаду слідчого. За словами начальника Управління кадрового забезпечення Руслана Горяченка, подібний конкурс проводитиметься в поліції вперше. Вся процедура буде відкритою та прозорою. Пан Горяченко відзначив, що співбесіда буде відбуватись у форматі онлайн, тобто всі бажаючі зможуть відслідковувати співбесіду в режимі реального часу, також здача фізичних нормативів фіксуватиметься на відео.

Поліцейські, в якості мотивуючої складової, запевнили, що заробітна плата слідчого складатиме 10 тисяч грн.

Новопризначений керівник обласної поліції поспілкувався з журналістами.

В самому центрі Черкас на пішохідній зоні справжнє «снігове місиво»

У середмісті Черкас, в одному з найлюдяніших місць, де кожен день проходить велика кількість людей утворилось справжнє «снігове місиво». Адже після снігопаду цю ділянку вулиці ніхто не очищав, тому наразі пішоходам доволі проблематично пересуватись там. Люди поскаржились на безпорядок та звинуватили комунальні служби у недбалості.

Натомість представник ресторану швидкого харчування запевнив нас, що проблема в найближчий час буде вирішена.

Начальник управління інспектування Олександр Давиденко поінформував, що загалом по місту ситуація цілком контрольована і більшість власників закладів з відповідальністю ставляться до прибирання снігу, хоча поодинокі випадки, коли бізнесмени та суб’єкти господарювання не очищають прилеглу територію також є.

Подальші погіршення погоди покажуть чи впорається з негодою місто, та наскільки це завдасть незручностей містянам.

У Черкасах запрацює ще одна ковзанка.

У Черкасах відкрили виставку про людей свободи

Експозиція присвячена діячам, які впродовж ХХ ст. відстоювали незалежність України. Інформаційні стенди містять раніше таємну інформацію Служби безпеки України. Назагал представлено 26 стендів. Завершує колекцію ім᾽я наймолодшого Героя Небесної Сотні – Назара Войтовича. Після Черкас виставка впродовж року подорожуватиме районами області.

У Черкасах презентували виставку емальєрного мистецтва.

 

«Гроші люблять тишу»: гривня знецінюється через політичну нестабільність та військові дії

Після новорічних свят українці помітили стрибок в бік знецінення гривні. Курс долара наближається до 29 грн./долар. І наразі немає економічних причин для посилення української валюти. Без грошей МВФ та інших міжнародних фінансових організацій у країни немає шансів покрити дефіцит бюджету та платіжного балансу і вийти на рівень закладених в бюджет планів на поточний рік. Так вважають фінансові аналітики. У паніці черкащани шикуються в черги до пунктів обміну валют. В НБУ радять заспокоїтися, прогноз – оптимістичний. Детальніше – начальник управління Національного банку України в Черкаській області Сергій Забудський.

Головний банкір області: «Обмеження готівкових розрахунків не вплине на  більшість громадян».

Черкаські майстри вчать виробляти листівки своїми руками

Черкаська майстриня провела майстер-клас зі створення святкових листівок з підручних матеріалів. Пані Катерина навчила як за допомогою нескладних технік можна зробити приємний подарунок друзям та близьким. Особливістю такої діяльності є те, що автор може повністю використовувати, при виготовленні таких листівок, власну фантазію та креатив.

У Черкасах запрацює ще одна ковзанка.

Головний банкір області: «Обмеження готівкових розрахунків не вплине на більшість громадян»

З 4 січня 2017 року Національний банк України знизив граничну суму розрахунків готівкою за участю фізичних осіб зі 150 до 50 тисяч грн. Національний банк України наголошує, що це не завдасть незручностей громадянам, оскільки стосуватимуться лише великих придбань (нерухомості, коштовностей, транспортних засобів, предметів мистецтва, хутра, дорогих годинників, подорожей тощо). Про переваги та недоліки банківської новації розповів головний банкір Черкаської області Сергій Забудський.

За словами фахівця відкриття банківського рахунку – процедура нескладана. Тим паче, для клієнтів це має бути вигідно, адже вони отримають додаткові відсотки. Щоправда, через ліквідацію деяких фінансових установ у суспільстві сформувалася стійка недовіра до банків. Попри це, обмеження готівкових розрахунків запроваджено для легалізації доходів населення та зменшення обсягів тіньової економіки.

Чи довіряють черкащани українським банкам?

У Черкасах запрацює ще одна ковзанка

У п’ятницю, 13 січня, у Черкасах відбудеться відкриття ковзанки. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі пише КП “Дирекція парків”.

Ковзанку вже облаштовують у сквері за Черкаською облдержадміністрацією. Відкриття льодової арени заплановане на 14:00. У програмі заходу – естафети, танцювальний флешмоб на льоду, виступи творчих колективів, пригощання чаєм. Також організатори планують вручати подарункові сертифікати на відвідування ковзанки.

Ще один льодовий майданчик відкрито на площі ТРЦ “Хрещатик-Сіті”.