До Черкас з’їхались кращі дзюдоїсти області

Багато емоцій, переживань та перепитій: у Черкасах відбувся чемпіонат області з популярного в Україні бойового мистецтва та виду спорту – дзюдо. Це відбірковий етап перед чемпіонатом України, який відбудеться з 16 по 18 лютого у Києві віком до 18 років, а до 21 року у березні в місті Луцьк.

Своїми враженнями від першої перемоги на змаганнях поділилась юна дзюдоїстка Анжела Власенко.

За словами організаторів чемпіонату, подібні змагання формують склад учасників збірної області та перевіряє функціонал вже діючих членів збірної команди. Окрім того на чемпіонат області виявляє нові імені у цьому виді спорту, які в майбутньому можуть стати лідерами збірної України.

У Черкасах підбили підсумки спортивного 2016 року.

На Черкащині обрали вчителів року

У Черкасах підбили підсумки щорічного конкурсу «Вчитель року». Це щорічний конкурс педагогів, на якому вчителі борються за звання кращого у Черкаській області, щоб далі представляти регіон на всеукраїнському рівні. Враховуючи велике навантаження на вчителя, при підготовці до конкурсу, депутати обласної ради вирішили фінансово промотивувати учасників змагань. Тому за перемогу на всеукраїнському етапі педагог отримує 20 тисяч грн., за друге – 10 і за третє – 5 тисяч відповідно.

Конкурс поділяється на два етапи: заочний та очний. На шляху заочного етапу, педагоги змагались на районному рівні, де представляли власну педагогічну ідею у вигляді відео та демонстрували свій сайт. Власне, на очному етапі учасники конкурсу проводили майстер-класи для колег, захищали проект та проводили відкритий урок. Своїми враженнями від конкурсу з нами поділилась переможниця однієї з номінацій та призу глядацьких симпатій, вчитель Христинівської спеціалізованої школи №1 Наталія Рибачок.

Так кращим вчителем інформатики стала Тетяна Соколюк із Черкаської спеціалізованої школи №28, з музичного мистецтва – учителя Смілянської ЗОШ №10 Олену Пітенко. А найкращим учителем початкових класів стала Алла Созонтова – учитель Монастирищенського НВК “Ліцей-ЗОШ “Ерудит”.

Скандальну вчительку школи №17 Макаренко звільнено за аморальний проступок, несумісний з роботою педагога.

На перехресті вулиць Надпільної – Чорновола трапилось ДТП

На перехресті вулиць Надпільної та Чорновола не розминулись дві автівки. В результаті ДТП, ВАЗ-2101 перетворився на непотріб, натомість іномарка зазнала менш серйозних пошкоджень. Поліцейські відмовились коментувати аварію, адже не проведено відповідних процедур, та не виявлено винуватця ДТП. Проте свідки кажуть, що водій іномарки продовжував рух на мигаючий сигнал світлофора та врізався у “копійку”.

Через аварію на залізниці на Черкащині затримуються потяги.

У Черкасах підбили підсумки спортивного 2016 року

2016 рік видався насиченим, яскравим на спортивні події, перемоги, спортивні відкриття та взлети. В результаті цих досягнень Черкащина, вперше за 10 років, увійшла в топ-5 спортивних областей України.

За 2016 рік на Черкащині було проведено 46 тренувальних зборів з неолімпійських видів спорту. З обласного бюджету на неолімпійські види спорту було виділено понад 900 тисяч грн., що, порівняно з 2015 роком, більше на 60-70 тисяч більше. Вже на змагання з олімпійських видів спорту, область профінансувала більше ніж на2 млн. грн., що на 100 тисяч більше, порівняно із минулим роком. Також обласні владці продумують варіанти запровадження додаткових програм по підтримці спортсменів Черкащини.

Щомісячно кращі спортсмени області, які демонструють хороші результати у своїх видах спорту отримують стипендію у розмірі двох тисяч гривень. Про важливість отримання цих коштів для спортсмена розповів один із стипендіатів, гребець Іван Тищенко.

Також озвучили реалізацію найближчого масштабного проекту у сфері спорту. А саме початок робіт із будівництва олімпійського басейну на базі спорткомплексу «Манеж». Наразі вже готова проектно-кошторисна документація. Загальна сума проекту понад 100 млн грн. Передбачається, що будівництво розпочнеться вже в цьому році і за два-три роки воно завершиться.

Протягом року спортивна галузь Черкас отримала рекордне фінансування.

Керівників громадських формувань Черкащини закликають внести зміни до статутів

21 грудня Верховною Радою було внесено зміни до податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату. Керівники неприбуткових громадських організацій можуть внести зміни до статутів до 1 липня. Прийом та видачу документів здійснюють ЦНАП, центри надання безоплатної вторинної правової допомоги та управління юстиції.

Підтвердити свою неприбутковість потрібно для того, щоб залишитися  у Реєстрі неприбуткових організацій і не сплачувати податки. Термін продовжено до 1 липня 2017 року.

 

 

У Черкасах презентували соціально-мистецький проект до третьої річниці Революції Гідності

Його основна мета – вшанувати Героїв Небесної Сотні та  актуалізувати історичну пам᾽ять. До складу експозиції увійшли фото- та відеоматеріали хроніки подій Майдану, речі учасників революції, прапори, предмети побуту. Чільне місце займає художня виставка, що складається з творів черкаських художників, шести портретів загиблих Героїв з Черкащини та спеціального проект під назвою «Жертвопринесення» Народних художників України Миколи Бабака та Євгена Матвєєва.

Під час урочистої частини відкриття перед присутніми виступили учасники революційних подій на Черкащині зокрема. Емоційну промову виказав депутат обласної ради Микола Булатецький.

В рамках заходу також відбувся урочистий молебень за участі представників духовенства, міської влади, інтелігенції та громади міста Черкаси. Перед присутніми виступили капела бандуристів, актори та мистецтвознавці.

У краєзнавчому музеї згадали події Революції Гідності та АТО.

Протягом року спортивна галузь Черкас отримала рекордне фінансування

Завдяки сприянню міської влади вдалося оновити чимало об᾽єктів та закупити необхідну техніку. Її наприкінці минулого року придбали вперше за останнє десятиріччя. 23 комп’ютери та 3 принтери коштували міському бюджету більше 60-ти тисяч гривень. На 2017 запланували зробити не менше.

Цього року в департаменті планують завершити гімнастичну залу на вул. Чорновола та оновити базу Центрального стадіону. В проекті міської програми соціально-економічного розвитку пропозиції враховані. Остаточне рішення – за депутатами.

Біля черкаських шкіл будують новітні спортивні майданчики.