ЦК “Азов” закликав черкащан доєднатися до маршу у Києві

“Вимоги нації – “ні” капітуляції” – під таким лозунгом пройде марш у столиці, який відбудеться 20 травня о 10 годині ранку біля монументу Батьківщині-Матері. Серед основних вимог: звільнення заручників, виведення російських війсь з території України, роззброєння сепаратистських формувань, повернення контролю над кордоном України та проведення виборів на Донбасі згідно з українським законодавством.

Художня виставка у «червоному»

Цьогорічна обласна весняна виставка отримала назву «Червоне…». Культурниий захід став другим у кольоровій темі художніх виставок, започаткованого у 2015 році. Початок циклу поклала перша виставка, яка мала назву «Травнева гризайль».

Художники, у своїх роботах, зробили основний акцент на сірий холодний колір з його варіаціями. «Сіра» виставка увібрала у себе роботи черкаських мисткинь різних видів мистецтва: графіка, живопис, текстиль, кераміка, фотографія. Після успіху першої виставки, організатори замислились над продовженням циклу.

Наступною темою виставки став червоний колір, до того ж творці виставки вирішили не обмежуватись статевим чинником, тому глядач побачить червоний колір як жіночими поглядом, так і чоловічими. Загалом, згідно сучасними дослідженнями, червоний колір у людини асоціюється з активністю, теплом, сексуальністю, пристрастю, гнівом та любов’ю.

На цьогорічній виставці свої роботи презентували як молоді митці, так і вже заслужені майстри пензля. Твори художників варіюються у своїй кольоровій гамі. Кожна картина, від цілком червоного до рожевого чи бордового з різним рівнем насиченості, задає свій ритм у потоку кольорового простору виставки.

Майданчик для «суворих» черкаських баскетболістів

У дворі будинку по вул. Гоголя, 288 спортмайданчик нагадує асфальтовану клітку. Ворота – ржаві, а кільця для м᾽ячів – відсутні. Навкруги майданчик заріс чагарникам. Зайти на територію можна через дірку в огорожі.

Черкаський Палац одружень ремонтують

Наразі у історичній будівлі, що нині зветься Палац одружень – активна фаза ремонтних робіт. Усі види реєстраційних послуг поки що здійснюють у одному кабінеті. Але ДРАЦС продовжує роботу, зала для наречених працює, до неї можна потрпити не з центрального входу. Робітники впевнені, що вже за два місяці ремонт буде завершено.

Район пл. 700-річчя наводить жах

Наливайки, безхатченки та антисанітарія – місцеві жителі б᾽ють на сполох. Посеред площі розмістився несанкціонований базар. Через відсутність вбиралень торгаші справляють потреби деінде. Мешканці навколишніх будинків закликають владу звернути увагу на проблему.

Черкащани заночували у музеї

Черкаський Художній музей перетворився на Країну Чудес. Мистецький заклад наповнився фарбами та перфомансами. Протягом вечора відвідувачі закладу брали участь у майстер-класах, грали в шахи, приміряли образи казкових героїв. Розважали присутніх музичні колективи міста.