Сувора пенсія: літні жінки заробляють на хліб

Черкаські пенсіонери торгують домашнім начинням просто неба. За безцінь віддають хустини, дитячі шапочки та капці, квіти, книги, одяг, прикраси. Вряди-годи перехожі запитують ціну, рідше щось купують. Цим стареньким вже по 77, кажуть що їм за щастя вторгувати хоча б 20-ку в день. Інакше змушені обирати між молоком та булочкою, на все грошей не вистачає. До такого життя пенсіонерів довели мізерні пенсії, високі ціни та дорогі комунальні послуги.

Черкащанка Олена власноруч виготовляє намиста та сережки. Продає вироби в декілька разів дешевше, ніж у магазині. Часто перероблює старі прикраси. Попри низькі статки та вимушені заробітки жінка не втрачає оптимізму. В дарунок намисто дісталося і нашій знімальній групі.

Черкаські «копи» у роботі

Неподалік площі 700-річчя поліцейські вгамували нетверезого чоловіка, який ображав та зачіпав людей. Невідомий не зміг сказати, як його звати. З ідентифікацією допомогли місцеві жителі, кажуть, що п᾽яничку-інваліда на районі всі знають. Час від часу поліція забирає його до відділку і знову відпускає.

У Черкасах існує стадіон, де час зупинився

Неподалік колишнього цукрового заводу футбольна арена нагадує радянські часи. Після закриття заводу на футбольному полі ганяють м᾽яча лише студенти та місцеві хлопчаки. Трибуни та ворота тут повністю розбиті, трава – некошена, бігові доріжки стерті.

Занедбаний фонтан ганьбить місто

На площі 700-річчя на місці колишнього водограю утворилася смердюча калюжа зі сміттям. Місцеві жителі почали скаржитися на погіршення благоустрою зон для відпочинку. Тож депутати обіцяють взятися за це питання та вирішити його на рівні місцевої влади.