Біля планетарію будують ще одну багатоповерхівку

Біля планетарію за адресою вул. Б. Вишневецького, 18 будують ще одну багатоповерхівку. Роботи викликали незадоволення у сусідів елітного будинку, тож вони звернулися до депутата міської ради з проханням прояснити ситуацію.

За словами керівника профільного департаменту Артура Савіна, забудовник отримав містобудівні умови на зведення 7-поверхового будинку під офісні приміщення, але ж ніяк не житлової 11-поверхівки.

На будівельному майданчику поки що нічого глобального не відбувається. Робітники обгородили захисною стрічкою територію, та розчищають її від сміття. Представник забудовника показав документи на зведення 10-поверхівки з подвійним останнім поверхом. Каже, що в паспорті об᾽єкту, напевно, допустились помилки.

Масштабні роботи поки що не розпочато, оскільки забудовник чекає на надання містобудівних умов. До речі, Один квадратний метр у новобудові коштуватиме 14 тис. грн.

 

Закон про ОСББ, що вступає в силу 1 липня 2016 р. є недосконалим

Так вважають депутати-батьківщинівці у черкаській міськраді. Відповідне звернення під час сесійного засідання зачитав їхній представник Юрій Тренкін.

Зокрема, він зазначив, що згідно із новим Законом на пересічного мешканця багатоповерхівки покладається зобов’язання сплачувати кошти за капітальний ремонт будинку, при цьому не враховується його вік та стан. Тому такі обов’язки можуть бути непосильними для багатьох мешканців. Через це депутати радять відправити Закон на доопрацювання.

 

Черкаські депутати звернулися до керівництва держави

Керівник фракції ВО «Батьківщина» звернувся до вищого державного керівництва з проханням переглянути рішення про підвищення тарифів на комунальні послуги для населення. Оскільки для більшості громадян сума є непосильною, тож вони будуть змушені оформити субсидії, чим завдадуть збитків держави. Депутатська більшість підтримала запит свого колеги.

Міська влада відзначила “Черкаських мавп”

Почесні відзнаки з рук міського голови отримали гравці «Черкаських мавп – 2001» за здобуття 1 місця в чемпіонаті Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги. На згадку спортсмени подарували міському голові Анатолію Бондаренку шарф з емблемою команди.

Черкаським спортсменам вручили премії

Почесні грамоти отримали 20 кращих спортсменів міста, які досягли високих результатів у різних видах спорту, таких як карате, кікбоксинг, фехтування, веслування, гімнастика, бокс та ін. Більшість із них входять до основного або резервного складу національних збірних України. Крім відзнаки міського голови юні хлопці та дівчата щомісяця до кінця 2016 року отримуватимуть 2000 грн. стипендії від міської ради.

У Черкасах п᾽яний водій насмерть збив людину

Подія сталася на перехресті вулиць Надпільної та Сагайдачного. Літній чоловік переходив дорогу за 20 метрів до пішохідного переходу коли на нього наїхала Таврія. Потерпілий помер у лікарні. Про це інформує патрульна поліція Черкас. Водій Таврії за кермом був у нетверезому стані. Посвідчення водія із собою він також не мав.

Небезпечна ситуація склалася поблизу інституту банківської справи по вул. Чорновола. Водій ледь не збив людей на пішохідному переході. На щастя зіткнення вдалося уникнути.

 

Про молодого черкаського математика дізнались в США

З 9 по 13  травня у місті Фінікс відбувся міжнародний науково-технічний конкурс молодих вчених Intel ISEF 2016, на якому юна черкащанка, учениця Черкаського фізико-математичного ліцею Фіонг Ань Чан продемонструвала успішний результат. Аня, як звуть її друзі та вчителі, увійшла в сімку фіналістів від України, та зайняла підсумкове третє місце на міжнародному конкурсі. Детальніше про конкурс та свої враження дівчина розповіла глядачам телеканалу «Антена».

Про своїх учнів розповів директор ФІМЛІ Іван Іванович Плющай, який цьогоріч відзначатиме 25-річчя на займаній посаді. За словами пана Івана, успіх учнів ліцею залежить від комплексної роботи вчителів, батьків та самих дітей.

Міжнародний конкурс молодих вчених ще називають «Олімпіадою юних геніїв». За умовами конкурсу, участь у змаганні можуть взяти тільки учні старших класів або студенти профтехучилищ, технікумів та ліцеїв. Учасники конкурсу представляють проекти з різноманітних дисциплін від екології та інженерії до фізики та математики. Але обов’язковою умовою є прикладний характер ідеї, тобто яка зможе принести користь суспільству.