Театр живий: директор драмтеатру про майбутнє закладу

У напівзруйнованому приміщенні Черкаського драматичного театру, директор закладу Володимир Осипов зустрівся з журналістами та розповів про сьогоднішнє життя театру та про плани на майбутнє. Серед найближчого – це презентація нового мюзиклу.

За словами директора, представлення публіці відбудеться на початку літа. Також про підготовку над новинкою репертуару театру та,власне, і про сам твір, на основі якого створюється мюзикл, розповіла молодий режисер-постановник Анастасія Ігнатюк. За словами пані Анастасії, цей мюзикл дасть друге життя черкаському театральному середовищу. Також режисер додала, що роботою над лібрето до мюзиклу «Танго Марії» займається талановитий черкаський письменник Олексій Юрін.

Окрім прем’єри, Володимир Осипов розповів про деталі прийдешнього чергового міжнародного театрального фестивалю «Сцена людства». Директор театру підкреслив, що у зв’язку з тимчасовими труднощами драмтеатру та відсутністю належного фінансування фестивалю, формат заходу дещо скоротили. Так дійство відбуватиметься в чотири дні: 24,27,29 і 30 травня у приміщенні філармонії.

До участі у фестивалі, цьогоріч, запросили одну іноземну трупу, а саме колектив з Буркіна-Фасо. Наприкінці зустрічі Володимир Осипов відповів на питання журналістів щодо початку відновлювальних робіт будівлі драматичного театру. За словами пана Володимира, початок робіт запланований на середину червня. Загалом на ремонт споруди виділено 16 мільйонів гривень, 10 з яких – це кошти державного бюджету, інші 6 – з місцевого. Першочерговим етапом ремонту стануть роботи над вікнами, фасадом та накриттям.

Депутати та громадськість порозумілись щодо «Prozorro»

Протистояння скінчилися внаслідок досягнення компромісу. Близько 20 громадських організацій підтримали міську владу. Згідно з проектом допорогові суми починаються з 30 тис грн., роботи – зі 100 тис грн.

Вже у п’ятницю документ буде винесено на розгляд депутатів міськради. Після чого представники місцевого бізнесу зможуть брати участь у тендерах, вигравати торги та отримувати замовлення. Спеціальна комісія контролюватиме процес освоєння бюджетних коштів.

У раді впевнені, що система запрацює ефективно, адже прозорість – основний напрямок роботи Черкаської міськради, – зазначив секретар міськради Олександр Радуцький.

Представники флори заквітчали міськраду

Садівники поповнили клумбу біля міськради молодими квітами та кущами. Тепер там ростимуть ще й барбариси різних видів. Жителів міста закликають бути обережними, не топтати та не шкодити рослинам.

Кілька десятків черкащан пройшли ходою від пл. Б Хмельницького до Площі Слави

В переддень 9 травня активні черкащани організували традиційну пам’ятну ходу. Щоправда, через несприятливу погоду та темний час доби не всі бажаючі змогли взяти участь в акції. Молоді люди тримали в руках транспарант з написом “8 та 9 травня – дні пам’яті”, “війна тиранів – біда народів”. Колона рухалась у супроводі  поліції та представників спецслужб. По завершенню черкащани поклали квіти та лампадки до стели загиблим захисникам Черкас.

Черкащани зустріли першу хвилину миру

Декілька десятків черкащан зібралися на Пагорбі Слави 8 травня аби зустріти першу хвилину миру та відчути присмак Перемоги 1945 року. Присутні переглянули відеоролики про історію життя учасників Другої Світової війни, а також поклали квіти та лампадки до монументу Матері-Батьківщини.

Як відомо, День Перемоги у європейських країнах відзначають 8 травня. Саме тоді антигітлерівська коаліція офіційно прийняла беззастережну здачу збройних сил Нацистської Німеччини.

Навпроти драмтеатру реконструюють бульвар

Значну частину пішохідної частини бульвару Шевченка вже відремонтували: замість старого асфальту поклали нову плитку. Наразі роботи проводяться навпроти драмтеатру. Робітники готують частину алеї до реконструкції. Рух пішоходів цією частиною вулиці тимчасово обмежений.