Школярів Черкащини вчитимуть толерантності

В рамках всеукраїнського освітнього проекту «Враховуй різницю», старшокласників Черкаської області вчитимуть толерантного ставлення до співрозмовників, в умовах соціального конфлікту, а також з повагою ставитись до людей з протилежною точкою зору.

Новий предмет планують ввести з наступного навчального року, він буде представлений як курс за вибором. Впродовж травня для вчителів 50 шкіл Черкаської області проведуть дводенні тренінги, на яких педагогів ознайомлять з матеріалом курсу та дадуть рекомендації щодо особливостей викладання предмета.

Свої враження щодо нового курсу висловила одна з учасниць тренінгу, вчитель черкаської школи Наталія Гриценко. За словами пані Наталії, на сьогоднішній день подібний предмет є необхідним для молодих українців, адже ситуація, яка склалась в країні кидає виклик кожному з нас, тому людина має знати як вийти зі складної ситуації.

Загалом курс розрахований на 10 областей України: Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Тернопільській, Харківській та Черкаській. Організатори очікують залучити 750 шкіл з різних регіонів країни.

У черкаському зоопарку поповнення

Нещодавно у черкаському зоопарку народила самка рисі. Дитинча з’явилось на світ декілька днів тому. Наразі мати нікого не допускає до маленького, тому поки що вияснити якої статі тваринка неможливо. Щодо новонароджених, які є зараз та яких очікують розсказав директор зоопарку Євген Ван. Окрім того пан Євген розповів про новинки зоопарку: вольєри, які оновили та звірів, яких планують додати до існуючої експозиції. Можна резюмувати, що міський зоопарк стає кращим з кожним днем, за рахунок збільшення кількості тварин та поліпшення умов їх утримання.

«Азотівські» тролейбуси вийдуть на лінії до 9 травня

«Азотівські» тролейбуси таки вийдуть на лінії до 9 травня. Це було єдине питання, за яке проголосували депутати на сесії міськради. Щоправда, рішення далося непросто, через супротив громади, яка порушувала регламент сесії. Тролейбуси вже здійснили тестовий пробіг містом. Днями електротранспорт буде зареєстровано на балансі комунального підприємства та випущено на лінії.

 

У Черкасах маршрутка не розминулась із автівкою

Автобус маршрутного таксі №30 зіштовхнувся з легковим автомобілем. ДТП трапилось на перехресті вулиць Гетьмана Сагайдачного-Чорновола. На місце події прибув екіпаж поліції, для здійснення подальших оперативних дій. Легковий автомобіль отримав важкі пошкодження, натомість маршрутка серйозно не постраждала.

Містяни оцінили парк 30-річчя Перемоги

Парк 30-річчя Перемоги є одним з найулюбленіших місць відпочинку жителів та гостей міста Черкаси. Багато людей, зазвичай, там проводить свій вільний час. Ми вирішили вияснити думку відпочиваючих щодо якості паркової зони.

Депутатів міськради «обвели навколо пальця»

Після завчасно закритої сесії секретарем міськради Олександром Радуцьким депутати від «Партії вільних демократів» та «Самопомічі» підписали декілька звернень. Як вони зазначили, до міського голови щодо проведення позачергової сесії та до правоохоронних органів щодо перевищення повноважень секретарем. Однак вже увечері на підконтрольному екс-меру Одаричу телеканалі «Вікка» вийшов сюжет про те, що депутати насправді звернулися до Президента, аби той позбавив Радуцького депутатського манадату. На ранок депутати відмовились від свої слів.

На закиди керівника фракції вільних демократів міський голова Анатолій Бондаренко відповів жорстко і чітко. Зокрема, пообіцяв розкрити усі фінансові махінації деяких депутатів.

Керівник фракції «Свобода» у міській раді Ярослав Нищик шокований поведінкою своїх колег, які намагалися надурити його однопартійців. Свободівець заявляє, що його фракція не підписувалась під зверненням до Президента.

Представник «Самопомічі» Олексій Романов незадоволений роботою секретаря міськради та вважає, що йому не місце на посаді. Тож вимагає проведення позачергової сесії для вирішення гострих питань. Юридичний відділ стверджує, що сесію мали право закрити достроково.

Вже 10 травня керівники фракцій зустрінуться у стінах міськради для попереднього обговорення питань та призначення дати наступного сесійного засідання.

Одарич більше не депутат

Політичний проект “Одарич мер Черкас” остаточно закривається. Колишній очільник міста складає свої повноваження депутата Черкаської міськради і мотивує це своїм поверненням у великий бізнес та браком вільного часу на роботу у раді.

Однак, на думку політичних експертів, насправді таке рішення колишнього очільника Черкас викликане усвідомленням з його боку повної відсутності повернути собі владу в місті. Більшість, гучно анонсована ним в міськраді так і не була створена. Натомість очільник міста Анатолій Бондаренко спромігся консолідувати навколо себе депутатів з різних політичних груп задля розвитку Черкас.

Подейкують, побачивши гучний провал політичної стратегії Одарича, його патрон – Михайло Бродський заявив про повне припинення зі свого боку співпраці з вже колишнім мером, а тепер і депутатом черкаської міськради.

За інформацією, поширеною у соціальних мережах, Одарич зараз змушений перебиватися роботою консультанта з питань економіки Черкаського деревообробного комбінату, який він очолював до обрання міським головою.

Крім того, в соціальних мережах поширена інформація про те, що родина Одаричів, начебто, намагається виставити на продаж свій маєток в Мошнах, відомий широкому загалу як колишня сільська “Баня”.

До того ж напередодні по мережі розповсюдилися чутки, що Бродський також намагається позбутися свого головного медійного активу на Черкащині – телекомпанії «Вікка». Серед можливих покупців називають бізнесменів з оточення губернатора Ткаченка.

Ймовірно, що Михайло Юрійович готує продаж ще одного свого активу в Черкасах – залишків заводу Темп, територію якого намагаються розпродати частинами. В сукупності означена інформація є яскравим свідченням про невипадковість збігу вищезазначених обставин. Отже, черкащани можуть тепер реально себе відчути мешканцями Черкас без Одарича.