У виконкомі не вистачає відділу з питань АТО

У виконкомі не вистачає відділу з питань АТО. Нині проблеми учасників бойових дій вирішують працівники на громадських засадах. Міська влада шукатиме шляхи забезпечення комфорту військових спільно з депутатським корпусом.

Ще однією проблемою є працевлаштування демобілізованих. Центр зайнятості надав робочі місця лише 20-ом бійцям, ще 127 перебувають в очікуванні. Тому представники міської влади просять підприємців першочергово брати на роботу саме учасників АТО.

Також нині триває робота над створенням єдиного Центру учасників АТО та пам᾽ятного знаку загиблим воїнам.

Щороку діти-сироти розкривають свої фантазії

Конкурс «Світ дитячих фантазій» покликаний розкрити таланти дітей-сиріт. Участь у конкурсі взяли 47 авторів з 19 районів. Професійне журі вже визначило лідерів, але урочисте нагородження відбудеться 31 травня напередодні Дня захисту Дітей. Переможці отримають почесні грамоти та призи. Нині на території області зареєстровано понад 2 тис. неповнолітніх, які втратили рідних батьків.

Міський голова не задоволений роботою комунальних служб

Міський голова Анатолій Бондаренко не задоволений роботою комунальних служб. Про це він повідомив під час наради з керівниками відповідних підприємств та профільних департаментів. Зокрема, догани отримали СУБи, «Служба чистоти», «Центральний стадіон» та «Черкасиелектротранс».

Біля ОДА триває незаконне будівництво?

У приміщенні Будинку Рад триває незаконне будівництво. За інформацією «Антени» тут буде кафе. Робітники облаштовують підвальне приміщення з виходом на вул. Лазарєва, без погодження з міською владою. Паспорт об᾽єкту відсутній так само як і дозвільні документи, роботи відбуваються з порушеннями правил безпеки. На місці нам порадили звернутися з цього приводу до керівника Управління з експлуатації Будинку Рад і об’єктів обласної комунальної власності Валерія Височина. Однак, його не було на робочому місці. Виникає питання, чому орган, що має контролювати дотримання законодавства сам його порушує.

Водограй готують до літа

Комунальники лагодять фонтан у сквері за ОДА. Можливо, незабаром він знову “заспіває” та замайорить вогниками. Спекотними літніми днями – це одне з найулюбленіших місць для відпочинку серед жителів міста.

На бульварі встановлять нові сміттєві урни

Кілька десятків смітничків буде встановлено вздовж оновленої пішохідної частини бул. Шевченка. Нещодавно там проклали пішохідну плитку, встановили лавки та поновили газон.