Депутат-свободівець нагадав про «героїчного майора»

Депутат міської ради від всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ярослав Нищик нагадав присутнім депутатам та представникам ЗМІ про справу, яка тягнеться ще з минулорічного скликання депутатів міської ради. А саме про колишнього співробітника УБЕЗу громадянина Черненького, який у березні 2015 року відправився у зону проведення антитерористичної операції. За словами депутата Нищика, Черненький пробув три тижні біля Авдіївки і після цього оформив себе як учасника бойових дій, а ще через два тижні подав заяву у міськраду на виділення йому земельної ділянки.

Депутат зазначив, що майор Черненький подав справу до суду. В свою чергу суд, у рамках чинного законодавства, задовольнив позов. В результаті міська рада залишилась винна йому суму у розмірі 8 тисяч гривень. Ярослав Нищик, висловив думку, що, по закону громадянин Черненький має повне право на ділянку, але не має жодного морального права, адже землю він намагається дістати силоміць.

Черкащина на межі екологічної катастрофи

Екологи б’ють на сполох! Черкащина опинилась на межі катастрофи. Через інтенсивний розвиток синьо-зелених водоростей у Дніпрі, поблизу села Леськи та Червоної Слободи, масово гине риба. За попередніми розрахунками, сума збитків може сягнути мільйона гривень. 29 липня відбулась термінова нарада з керівництвом Черкаського району, задля пошуку виходу зі складної екологічної ситуації.

Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Черкаській області рекомендує рибалкам тимчасово обмежити вилов риби.

Депутат Лукирич запропонував звільнити директора ЦДЮТ

На засіданні міської ради від 28 липня 2016 р. депутат Станіслав Лукирич озвучив депутатський запит, на основі депутатської перевірки центру дитячої та юнацької творчості. Протягом квітня та травня поточного року була проведена перевірка правильності оформлення кошторису доходів та видатків на 2016 рік та ефективності використання коштів за 2015 рік. За словами депутата, головний бухгалтер закладу пані Чорна, не надала у повному обсязі документи для перевірки, що, в свою чергу, не дозволило максимально ефективно провести аналіз документів.

Окрім того депутат висловив недовіру до начальника департаменту освіти та гуманітарної політики Марини Бакланової. За словами Станіслава Лукирича, вона покривала всі порушення навчального закладу.

Більшістю голосів депутатів, депутатський запит було підтримано.