Усіх абонентів “Теплокомуненерго” забезпечать лічильниками тепла

На засіданні міськвиконкому звітував директор “Черкаситеплокомуненерго” Микола Кушнір. Зокрема пан Кушнір розказав щодо робіт по встановленню теплових лічильників абонентам комунального підприємства. Також він додав, що до початку опалювального сезону всі абоненти будуть забезпечені лічильниками.

Головний лікар міста розказав про незручності у деяких поліклініках

Начальник департаменту охорони здоров’я Олег Стадник розповів про причини неготовності деяких поліклінік міста до початку навчального року, адже саме в цей період передбачається найбільший потік дітей. За словами пана Стадника, в найближчий час медичні заклади відкриють свої двері.

На оптовій базі у Черкасах є велика калюжа з ядохімікатами

На одній з черкаських оптових баз є калюжа з ядохімікатами. Калюжа розташувалась серед цеху виробництва та складу. Важко зрозуміти, де знаходиться джерело забруднення. Та на кому лежить відповідалність за відходи виробництва. Адже рідина має сильний сморід та, від дового перебування там, викликає головні болі.

Черкаси готуються до Дня міста (аерозйомка)

Черкасам-730
Черкаси готуються відзначити День міста

В центрі Черкас заквітла кольорами національного прапору клумба з написом Черкаси-730. Саме таку дату відзначатимуть цьогоріч. Однак науковці ставлять під сумнів саме такі терміні заснівання Черкас, наголошуючі на європейському походженні міста. Воно було засновано на початку XV ст. литовцями як оборонна фортеця на південних рубежах Великого Князівства Литовського. Тобто Черкаси з самого моменту заснування було містом європейським.
Центр Черкас

Аерозйомка центру Черкас
Черкаси готуються відзначити День міста

Автор: Валерій ВОРОТНИК

На місці колишнього військового містечка з᾽явиться житловий комплекс

Про це нашому телеканалу повідомили у міському департаменті архітектури та містобудування.

19 серпня члени міськвиконкому затвердили проект містобудівної документації “Детальний план території в межах вулиць Оборонна, Байди Вишневецького, Вернигори та М. Грушевського.

Інвестор, який буде здійснювати забудову території вивіз свої активи з Луганська і вже гарно себе зарекомендував у восьми обласних центрах, у тому числі й у Черкасах.

 

Дороги області таки ремонтуватимуть

На їх відновлення з держбюджету спрямували 235 млн. грн. На цю суму передбачений ремонт 34,5 км автомобільних доріг державного значення.

Ухваленню програми передували жваві дискусії у депутатському корпусі. Зокрема, народних обранців зацікавило, чому ремонт одного кілометра шляху коштує 8 млн. грн. Пояснити технологічний процес намагався керівник обласної Служби автомобільних доріг Руслан Якубов. Однак депутати не ймуть віри та звинувачують колишнє керівництво області у крадіжці коштів.

Серед основних причин псування дорожнього покриття – це авто з надмірною вагою. За словами голови облради Олександра Вельбівця інколи вага вантажівок складає понад 100 тонн, що є недопустимо. Нині на Черкащині діє лише один ваговий пункт, тоді як для вирішення проблеми необхідно мінімум шість.

Через велику кількість зауважень щодо роботи Служби автомобільних доріг депутати створять спеціальну комісію, яка контролюватиме якість виконання робіт.

Черкащанка мало не втрапила під колеса автомобіля

Жінка переходила дорогу у невстановленому місці по бульвару Шевченка навпроти ТРЦ «Депот». Тому вона не побачила легковика, що на швидкості виїхав з-за тролейбуса. На щастя, водій вчасно натиснув на гальма, тож пенсіонерка лише впала на коліна і не отримала серйозних травм.