Площу біля ЦДЮТ остаточно очистили від стихійників та кіосків

Площу біля ЦДЮТ остаточно очистили від стихійників та кіосків. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом із журналістами проінспектував потенційне місце скупчення торговців і не виявив порушників.
Окрім реконструкції площі також передбачено оновити старий комплекс Центру дитячої та юнацької творчості. Уже виконано графічну частину проекту, а через 2 місяці його буде подано на розгляд громадськості.

Біля Черкаської філармонії балансуватиме скрипалька

Біля Черкаської філармонії балансуватиме скрипалька. Саме цей проект набрав максимальну кількість голосів черкащан, під час обрання локації для розміщення повітряної скульптури. Незвичний мистецький витвір дарує місту компанія «Saturn» згідно умов договору про виконання соціальних зобов᾽язань.

За словами керівника міського відділу реклами та дизайну міського середовища, скульптура втілить образ музиканта, що крокує по струні і грає на скрипці. Вона буде складною з інженерної точки зору, тому напередодні спеціалісти виконають усі розрахунки задля безпечності об᾽єкта.

Який вогонь горітиме на Пагорбі Слави – поки що невідомо

Про це у телефонній розмові «Антені» повідомив директор «Комбінату комунальних підприємств» Анатолій Бейн. Попри все систему мають полагодити до Дня Перемоги. Таке розпорядження на вранішній нараді дав міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

8 років тому черкащани першими в країні відмовились від «вічного» вогню на газу на користь штучного полум’я. На це витратили понад 170 тис. грн., ілюмінація кілька разів ламалася, поки геть не вийшла з ладу.

Дослідники визначили справжній вік Черкас.

У Черкасах з᾽явилися міні-копії відомих архітектурних пам᾽яток

Перші дві скульптури відкрили на вул. Хрещатик: це відтворення Палацу одружень та музею Кобзаря. Мистецька новинка, створювалася, насамперед для людей із вадами зору, аби вони могли на дотик уявити зовнішній вигляд будівель. Біля кожної міні-моделі є опис українською, англійською мовами та шрифтом Брайля.

Завдяки кропіткій роботі скульптора незряча Тетяна Курко сьогодні стала на мить щасливішою. Вона ніколи не бачила дивовижних черкаських палаців, а тепер змогла відчути їх на дотик і прочитати історичні довідки про архітектурні витвори.

Кожна копія разом зі встановленням коштувала місту понад 90 тисяч гривень. Моделі виготовлені з бронзи і встановлені на колонах зі сталі. Черкащан закликають берегти скульптури, адже це унікальні та дорого вартісні вироби.

У Долині троянд планують розмістити лаву та ліхтар закоханих.

Водний патруль поповнився новим човном

Співробітники водного патруля, який є підрозділом патрульної поліції Черкас, отримали у розпорядження новий човен. Плавзасіб став другим у структурі охоронців акваторії Дніпра. Офіційна передача човна відбулась за присутності губернатора Юрія Ткаченка. За словами Юрія Олеговича, додатковий плавзасіб для правоохоронців обійшовся обласному бюджету у 400 тисяч гривень. Чиновник переконаний, що ще одна одиниця техніки підвищить ефективність роботи правоохоронної структури.

Згодом очільника облдержадміністрації та заступника голови обласної ради прокатали на новенькому човні.

Читайте також: Поліція шукає охочих вступити на службу.

Працівники Придніпровської СУБ – серед кращих комунальників міста

З нагоди професійного свята, яке щороку відзначають у третю неділю березня, 8 представників підприємства отримали почесні грамоти від Черкаського міськвиконкому. Хто вони – люди в помаранчевих жилетах, які щоденно працюють заради комфорту жителів міста?

Техніка часто виходить з ладу, тому її потрібно постійно підтримувати робочому стані. Саме завдяки таким працівникам, як Володимир Петрович, вдається вирішувати поточні проблеми підприємства, особливо в питаннях, де реформи поки-що не відбулись. Та новим керівником Придніпровської СУБ визначено чіткий перелік завдань для підвищення конкурентоспроможності підприємства. В оновлених умовах господарювання цінними є знання та цілеспрямованість молодого покоління – стратегічного ресурсу будь-якої організації. Сьогодні 30% співробітників  підприємства люди віком до 37 років.

Працівники зацікавлені у підвищенні  кваліфікації, так як на підприємстві для забезпечення якості послуг, що надаються, проводиться атестація. Спеціалісти фінансових та технічних служб постійно оновлюють свої знання  із внесенням змін до законодавства, розвитком нових технологій,  знайомляться з досвідом інших міст та країн щодо утримання будинків та надання послуг населенню. Двічі на рік інспектори Придніпровської СУБ повинні здійснювати огляд технічного стану житлового фонду. Для цього працівники підприємства складають плани ремонту конструктивних елементів та інженерних мереж та контролюють роботу підрядних організацій. Важливу роль у злагодженій роботі відіграє взаємодія з мешканцями.

Працівниця із 20-річним стажем роботи розповідає, що технічний стан черкаських будинків задовільний, оскільки підприємство докладає максимум зусиль для утримання житлового фонду, зокрема ремонтує інженерні мережі, покрівлі та інші елементи. Все заради комфорту і добробуту черкащан.

Придніпровська СУБ несе збитки через вивезення великогабаритного сміття.

Черкащани про транспортну реформу

На минулій сесії депутати Черкаської міської ради затвердили програму розвитку міського електротранспорту до кінця травня 2017 року. Під час обговорення питання виникло чимало критики збоку міських обранців. Тому журналісти «Антени» запитали у користувачів громадського транспорту про якість пасажирських перевезень та доцільність впровадження транспортної реформи.

У Черкасах розкритикували програму розвитку міського транспорту.