Депутати Черкаської міськради перевірили роботу Третьої міської лікарні

Під час нещодавньої сесії Черкаської міської ради, один з депутатів озвучив депутатський запит, в якому йшлося про трагічну смерть пацієнта Третьої міської лікарні. 8 лютого 2017 року швидка доставила чоловіка у медичний заклад із підозрою на інфаркт. Проте на той момент відповідного спеціаліста на місці не знайшлося, тому пацієнта поклали в інфарктне відділення. Окрім цього постраждалому, згідно процедури, зробили експрес-аналіз, який визначає точний діагноз. Така процедура в середньому займає 15 хвилин, проте тоді на результат чекали три дні. На думку родини загиблого, смерть міг викликати збій у лікувальному процесі. Також родичі пацієнта стверджують, що вносили оплату за перший день лікування, що суперечить програмі бюджетних видатків на лікування хворих у невідкладних станах.

Тож в рамках депутатської перевірки, чиновники вирішили перевірити інформацію щодо кількості ургентних хворих за перший квартал 2017 року та кількість грошей використаних на їхнє лікування. Проте медики наголошують на тому, що видатків з бюджету не вистачає на якісне лікування хворих.

В свою чергу міський голова Черкас Анатолій Бондаренко дав доручення директору департаменту охорони здоров’я провести службову перевірку щодо факту смерті пацієнта лікарні та доповісти про це на найближчій сесії міськради.

Читайте також: В Україні стартувала програма «Доступні ліки».

КП «Черкасиелектротранс» відновлює виробничі потужності

За сприяння міського голови Анатолія Бондаренка, підтримки міської ради із секретарем Олександром Радуцьким та виконавчим комітетом, а також завдяки роботі департаменту ЖКК – КП «Черкасиелектротранс» Черкаської міської ради» поступово відновлює виробничі потужності, втрачені в минулі роки.

Протягом 2016 року підприємство оновилось на 24 одиниці тролейбусів, збільшено кількість лінійного персоналу, за рахунок чого зросли обсяги транспортної роботи з пасажирських перевезень у робочі й вихідні дні, продовжено тривалість роботи тролейбусів на маршрутах до 22-ої години.

Наступний етап – збільшення обсягів пасажирських перевезень міським електротранспортом, що  підприємство планує провести з 15 квітня цього року за рахунок додаткових тролейбусів на маршрутах №1, 7А, і 10 у вихідні дні, що дасть можливість зменшити інтервали руху на цих маршрутах у півтора рази.

Крім цього, з 15 квітня почне роботу тролейбус на сезонному маршруті №12 «Вантажний річковий порт – вул. Руставі» для виконання пасажирських перевезень до міських кладовищ та додатковий тролейбус за маршрутом №10 в робочі дні.

У перспективних планах розвитку міського електротранспорту в Черкасах передбачено вже цього року подальші необхідні мешканцям міста заходи, про які інформуватиме «Черкасиелектротранс».

Черкащани подылилися думками щодо транспортної реформи.

https://www.youtube.com/watch?v=CbvM9QlvjB8&feature=youtu.be

У Черкасах триває реконструкція вул. Гоголя

Упродовж другого тижня на відрізку вулиці Гоголя – від Небесної сотні до Смілянської – тривають дорожні роботи. Тут наразі зняли старе покриття та готують поверхню до укладання нового асфальту. Зокрема, провели підґрунтовку проїжджої частини бітумною емульсією, – повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.
Як розповів головний інженер підприємства, яке здійснює реконструкцію вулиці, «Черкаси-Інтерстрой» Олег Олексієнко, площа реконструкції складає 5209 квадратних метрів, а загальна протяжність ділянки становить близько 262 метрів. Асфальт тут укладатимуть у два етапи: спершу – вирівнювальний шар, після чого – верхній шар.

Сумгаїтську ремонтують із застосуванням сучасних дорожніх технологій та найкращих матеріалів. Роботи здійснює ТОВ “Главшляхбуд”.

У Черкасах продовжать демонтувати незаконні тимчасові споруди

Відповідну програму впорядкування тимчасових споруд і зовнішньої реклами на території міста Черкаси на 2017 – 2019 роки прийняли депутати на минулій сесії міськради.

Несанкціоноване розміщення тимчасових споруд та рекламних засобів створює незручності для людей, оскільки конструкції обмежують прохід до зупинок громадського транспорту, часто встановлені на інженерних мережах, на тротуарах, перешкоджають роботі екстрених та комунальних служб, мають неналежний технічний стан. У тимчасових спорудах здійснюється продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів біля навчальних закладів.

Зважаючи на це, протягом трьох років на території міста мають демонтувати 223 незаконних кіоски та 212 рекламних щитів.

У Черкасах розкритикували програму розвитку міського транспорту.

Партія “Батьківщина” виступає категорично проти продажу землі сільгосп призначення та ініціюватиме всеукраїнський референдум

“Батьківщина” виступає проти продажу землі сільгосп призначення та ініціюватиме проведенн всеукраїнськогог референдуму з цього приводу. Про це лідер партії Юлія Тимошенко повідомила на прес-конференції.

Сквер «Юність» прикрасили у великодніх мотивах

Сквер «Юність» прикрасили до Великодня. Там розмістили ряд великих пасхальних крашанок та декілька яскравих святкових інсталяцій. Містяни охоче прогуляються та фотографуються біля прикрас.

Читайте також: Біля Черкаської філармонії балансуватиме скрипалька.

В Україні стартувала програма «Доступні ліки»

У квітні в Україні Міністерство охорони здоров’я дало старт Урядовій програмі «Доступні ліки». Програма дозволить пацієнтам отримувати низку препаратів безкоштовно або за невелику доплату. Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. При цьому інші програми відшкодування, які, наприклад, діють на інсуліни, продовжуватимуть працювати.

Перед стартом програми Міністерство охорони здоров’я порівняло ціни на аналогічні діючі речовини за 3 категоріями у 5 європейських країнах – Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії та Латвії. На основі середньої ціни за добову дозу в цих країнах, Уряд встановив граничну ціну на лікарський засіб в Україні, а також ціну, яку повністю відшкодовує держава у рамках програми «Доступні ліки». Реєстр виробників, які добровільно зголосились на участь у програмі, містить стовпчик «Розмір відшкодування за упаковку, грн.». І держава компенсує вартість лікарського засобу, який подав заявку на участь в програмі «Доступні ліки» з найнижчою ціною. Саме такий препарат пацієнт отримає безкоштовно. За решту ліків за програмою необхідно доплатити різницю в ціні.

Читайте також: Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підбив підсумки трьохрічного строку децентралізації.