У Черкасах визначили кращі спортивні школи та федерації

Так у 2016 раці серед олімпійських видів спорту лідирували федерації легкої атлетики, кульової стрільби та хокею на траві. Серед не олімпійських видів вирізнилися веслувальники на човнах «Дракон», кікбоксери та військово-спортивні багатоборці. Такий рейтинг складається вперше в Україні, зокрема серед неолімпійських видів спорту.

Окрім приємностей представники спортивних шкіл області обговорили й найгостріші проблеми галузі. Особливо, що стосується недофінансування. Часто спортсмени не можуть поїхати на змагання через відсутність коштів на дорогу чи на обладнання. Зарплатня тренерів також лишилася незмінною, на відміну від освітян. Обласна влада пропонує вирішувати ці проблеми шляхом преміювання на місцевому рівні. Відповідне звернення обіцяють винести на обговорення депутатів обласної ради.

Черкаськими школами прокотився спортивний флешмоб.

 

Арт-терапія, фітнес та лекції: у Черкасах реабілітують переселенок

Програму занять розробила професійна спортсменка Анна Тарапата. Після початку військових дій дівчина з Донецька переїхала до Черкас. Тут почала шукати себе і допомагати іншим переселенцям оговтатися після кардинальних змін у житті.

Проект націлений на психологічну реабілітацію жінок, їх адаптацію у новому середовищі, а також на боротьбу з гендерним насиллям у сім᾽ї.

До участі у проекті організатори закликають не лише переселенців, а й черкащанок, що потребують допомоги. Подати заявку та дізнатися про розклад занять можна у соціальній мережі на сторінці спільноти «Шлях до нової себе».

У Черкасах прокладають дорогу між двома мікрорайонами

Поки дозволяє погода на відрізку кипить робота, адже з᾽єднати житлові масиви якісним асфальтобетонним покриттям треба до червня поточного року. Загальна площа реконструкції складає 3272 м2.

Контролює виконання робіт міський голова разом зі своєю командою. Міські керманичі поспілкувалися з дорожниками та переконалися в якості асфальтовкладання.

Загалом, у 2017 році на капітальний ремонт черкаських доріг було виділено рекордну суму коштів – понад 150 млн. грн. Цього має вистачити на оновлення близько 20 магістралей.

У Черкасах триває реконструкція вул. Гоголя.

«Нічого крім політики там немає», – міський голова Черкас про зупинку «Азоту»

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко поінформував про результати перемовин щодо зупинки ПАТ «Азот». Зокрема, він зазначив, що питання лежить виключно у політичній, а не економічній площині. У зв᾽язку з цим по всій країні зникли 20 тис. робочих місць. Для Черкас – це надзвичайно великий удар, оскільки місто може не отримати 37 млн. грн. податку, що вже запланований у бюджеті.

У «Черкасиобленерго» чергова хвиля протесту.

66% жителів Черкас задоволені міським головою

Згідно з результатами соціологічного дослідження групи «Рейтинг» 44% опитаних підтримують Черкаську міську раду. За обома показниками це четверте місце у списку обласних центрів України.

Також за результатами досліджень Міжнародного республіканського інституту 46% жителів Черкас відчувають себе у безпеці у темну пору доби. Але майже стільки ж черкащан мають протилежне відчуття. У порівнянні з 2016 роком показник безпеки дещо знизився.

У порівнянні з минулим роком кількість черкащан, які пишаються містом, зменшилася.

Опитування було проведено у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк.

Міська влада Черкас зробила крок уперед щодо залучення інвестицій.