Депутату Черкаської міськради перед голосуванням за звільнення Радуцького вручили підозру

Повідомлення про підозру працівники прокуратури вручили Михайлу Бінусову просто у коридорі під час сесійного засідання.
Бінусову інкримінується дві статті: умисне невиконання рішення суду, а також протидія законній господарській діяльності. Також Бінусову вручили протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення.
Підозрюваний називає ситуацію політичним замовленням збоку секретаря міськради Олександра Радуцького і налаштований оскаржувати дії працівників прокуратури.

Михайло Бінусов розірвав договір з «Адідас-Україна» через російське походження компанії.

Фото – “Інфоміст”.

По вулиці Одеській відбувається масова вирубка дерев

По вулиці Одеській місцеві мешканці зафіксували факт масової вирубки дерев у зоні між залізницею та житловими будинками. Саме ці дерева створюють бар’єр для сильного шуму від руху важкого залізничного транспорту.

Наразі стовбури дерев вже спиляні і робітники складають їх у вантажні автомобілі. Куди далі буде відвозитись деревина – невідомо.

Поступово на цьому місці формується будівельний майданчик. У міській раді про це будівництво нічого не знають і дозволи на проведення подібних робіт не видавались.

Ми сподіваємося, що після публікації даного матеріалу правоохоронні органи та міська влада зацікавляться фактом несанкціонованої вирубки дерев та з’ясують походження будівництва.

Читайте також: Черкащани продовжують активно забудовувати історичну ділянку міста.

«Повелитель кіосків» Давиденко написав заяву на звільнення

Головний муніципальний інспектор Черкас Олександр Давиденко вирішив піти з посади після невдалого звіту на сесії міськради. Під час доповіді він переклав основну частину відповідальності на правоохоронців, які мають слідкувати за стихійниками і складати адмінпротоколи.

Поведінка Давиденка обурила депутата Карася. Адже в одному з останніх інтерв᾽ю місцевому інтернет-виданню посадовець сказав, що у кожного депутата міськради є незаконний бізнес.

Неналежне виконання обов᾽язків керівником муніципальної інспекції відмітив і міський голова Анатолій Бондаренко. Він зізнався, що пожалкував про те, що взяв Давиденка на роботу.

Заступник міського голови Геннадій Шевченко, який курує роботу муніципальної інспекції вважає, що структура потребує оновлення, але радить не оцінювати роботу управління лише по керівнику.

Після обговорення депутати вдруге визнали роботу Давиденка незадовільною. Тож міський голова запропонував йому написати заяву на звільнення, або пройти службову перевірку. Посадовець очевидно вирішив піти з посади.

Прокуратура області прокоментувала свою позицію у справі стосовно чотирьох поліцейських

Чотирьом співробітникам патрульної поліції Черкас оголошено про підозру за фактом побиття одного з мешканців міста. Двом з яких за частиною другою статті 146 ККУ (незаконне позбавлення волі), частиною другою статті 187 (розбійний напад), частиною другою статті 365 (перевищення влади). Окрім цих статей, двом іншим правоохоронцям інкримінують правопорушення за статтею 366 частиною першою (підроблення документів) та частиною першою 364 (зловживання влади).

Наразі стосовно поліцейських проводяться відповідні слідчі дії.

Читайте також: У Черкасах судять патрульних за викрадення людини і розбійний напад.

У Черкасах створено оперативний штаб для боротьби з бракон’єрами

Спільними зусиллями Національних Дружин та Національного Корпусу був створений оперативний штаб для боротьби з бракон’єрами.

17 квітня закінчилось формування штабу по боротьбі з несанкціонованим виловом риби під час нересту. Адже саме в цей період риба активно збільшує популяцію.

Активісти закликають всіх небайдужих приєднатись до охорони природи.

Читайте також: В районі дахнівської дамби активісти виявили незаконну забудову берега Дніпра.