У Черкасах хочуть обмежити рух вантажівок

На рух транзитного транспорту поскаржилися жителі Південно-Західного району, які постійно чують гуркіт вантажівок. За інформацією депутата Олександр Згіблова, левова частка вантажного транспорту рухається вулицями 30-річчя Перемоги та Сумгаїтською, що створює незручності для мешканців багатоповерхівок. Тому депутат пропонує на в᾽їзді в місто встановити обмежувальні знаки для автомобілів вагою понад 20 тонн, а також розробити об᾽їзну схему руху.

Розвиток черкаського електротранспорту опинився під загрозою.

Черкаських стоматологів «піймали» з пивом і рибкою на роботі

Інцидент зафіксував журналіст Вадим Комаров біля Черкаської міської стоматологічної поліклініки. На фото видно, як лікарі відпочивали з напоями та наїдками у кабінеті в робочий час. Депутат Максим Шадловський вимагає провести службову перевірку та притягти керівництво закладу до відповідальності.

Черкаські лікарі хваляться здобутками, а пацієнти не бачать результату.

Для черкаського археологічного музею шукають нове приміщення

З ініціативи депутата Ярослава Нищика це питання обговорювали на сесії міськради. Музей Середньої Наддніпранщини під керівництвом відомого археолога Михайла Сиволапа нині тісниться у маленькій кімнатці, в приміщенні кінотеатру «Україна». Тоді як колекція знахідок нараховує понад 50 тис. екземплярів, які складають історію розвитку людства від неандертальців і до наших днів.

На депутатське звернення керівниця департаменту економіки Ірина Удод повідомила, що запропоноване приміщення уже готове до передачі у комунальну власність і розміщення музею.

В свою чергу міський голова Анатолій Бондаренко запропонував розглянути приміщення колишнього банку, а потім «Самооборони» по сусідству з ПК «Дружба народів».

Рештки динозаврів та знаряддя неандертальців: у Черкасах відкрили унікальну археологічну виставку.

Розгляд апеляційного подання захисту Вадима Мельника відбудеться у форматі відеоконференції

7 червня Апеляційний суд Черкаської області мав розглянути подання захисту підозрюваного в організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка – Вадима Мельника. Нагадаємо, що це вже другий розгляд апеляції зі сторони захисту підозрюваного. Тоді активісти не допустили виконання рішення суду щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт для Вадима Мельника.

На цей раз перед початком розгляду справи, адвокат підозрюваного подав суду клопотання, в якому йшлося про те, щоб дозволити проведення судового процесу без участі його підзахисного, а саме в режимі відеоконференції. Адвокат Гончар мотивував це тим, що його клієнту загрожує небезпека з боку громадськості. Представники прокуратури заперечували та стверджували, що адвокат не подавав додаткових заяв щодо забезпечення охорони йому та його підзахисному.

Після декілька хвилинної наради, судді прийняли рішення задовольнити клопотання захисту підозрюваного та перенесли засідання на 9 червня.

Присутніх обурило таке рішення. Вони спробували заблокувати вихід Мельнику, проте це не дозволили зробити правоохоронці, через що виникла штовханина.

Зрештою активісти вирішили заблокувати виїзд автозаків з території суду. Згодом вони запалили шини.

Читайте також: Придніпровський суд обрав запобіжних захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без можливості внесення застави для Вадима Мельника, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка.

На черкаському підприємстві стався витік аміаку

Речовина вивільнилася в результаті вибуху на підприємстві «Агрохім» за адресою вул. Сурікова, 13. Про це повідомив начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС Андрій Хижняк. Внаслідок події ніхто не постраждав, надзвичайники локалізували аварію протягом 15 хв. Нині життю та здоров᾽ю черкащан ніщо не загрожує.

У Черкасах горіла багатоповерхівка.

За героїчний вчинок нагородили черкаських рятувальників

Вогнеборці винесли трьох людей з палаючої квартири, у тому числі двоє дітей 2006 та 2013 року народження. За виявлену мужність та відвагу сміливці отримали грамоти та цінні подарунки з рук міського голови. Нагадаємо, пожежа сталася 12 травня о 21:40 у житловому будинку по вулиці Самійла Кішки (колишня вул. Рози Люксембург).

Черкаські рятувальники вчилися гасити пожежу на енергетичному об᾽єкті.

У Черкасах розпочато продаж квартир в елітному житловому комплексі на березі Дніпра “Сімейний люкс”

Шукаєте комфортне житло в новобудові?
І щоб від перевіреного забудовника, і щоб поруч – садок, школа, спорткомплекс та інша інфраструктура?
На березі Дніпра, у наймальовничішому куточку міста, триває будівництво елітного житлового комплексу — «Сімейний Lux». Однією з родзинок майбутнього житла стануть панорамні вікна з ось таким живописним видом на Дніпро.

Житловий комплекс «Сімейний Lux» — це:

  • елітне місце проживання
  • комфортне планування квартир
  • двір закритого типу
  • паркомісця та індивідуальні гаражі

Відділ продажу ЖК «Сімейний Lux»
Черкаси, вул. Героїв Дніпра, 4
(066) 695-05-04, (096) 695-05-04

Житловий Комплекс «Сімейний Lux»: репутація, перевірена часом

Декларація про початок виконання будівельних робіт №ЧК-083163621827, видана 27.12.2016 р. Управлінням ДАБК ЧМР
Генпідрядник – ТОВ «Артпроектбуд», дозвіл №242.16.68, виданий Державною Службою України з питань праці, Управління Держпраці у м.Хмельницький
Ліц. №21-Л від 06.06.2016, видана ДАБІ України, реєстраційний запис 2013028366