На вулиці Чорновола триває укладання тротуарів

Підрядник ТОВ «Главшляхбуд» виконав ремонт дорожнього покриття, тротуарів та облаштування зупинок. Усі елементи вуличної інфраструктури виконано з дотриманням будівельних норм та обладнано для людей з особливими потребами. Зокрема, для осіб з вадами зору скраю тротуару кладуть плитку і бруківку, щоб незрячий міг відчути, де закінчується пішохідна частина. Усі тротуари та зупинки обладнано пандусами. Наразі триває облаштування алеї біля Черкаського бізнес-коледжу.

Жахливий тротуар у центрі Черкас чекає на ремонт. 

«Черкаський Дніпро» на останньому місці в Першій лізі

У матчі 11-го туру чемпіонату України з футболу “Черкаський Дніпро” на своєму полі зіграв унічию 0:0 з “Балканами”. Про це інформує прес-служба футбольного клубу. Після 11 турів з 7-ма очками черкаська команда посідає останнє місце у таблиці.

У Черкасах відбувся ярмарок спорту. 

У Черкасах відбувся ярмарок спорту

Захід відбувся з нагоди Дня фізичної культури і спорту на території Центрального стадіону. Як інформують у департаменті освіти та гуманітарної політики, ярмарок влаштували задля популяризації черкаського спорту, виховання здорової та патріотичної нації.

Розпочався захід із ходи колективів спортивних шкіл, навчальних закладів, спортивних федерацій, спортклубів та підприємств легкоатлетичною ареною стадіону. Під керівництвом переможців та призерів чемпіонатів Світу, Європи та України відбулися показові виступи, майстер-класи, навчання з залученням видатних спортсменів міста.

На заході презентують понад 30 видів спорту. Діти та батьки ознайомились із діяльністю спортивних шкіл, федерацій та секцій, отримали корисну інформацію та поради від професіоналів. Любителі активного відпочинку випробували себе в спортивних конкурсах та випробуваннях.

У Черкасах працівники спортивної галузі мірялися спритністю. 

У Черкаській міськраді обурені засміченою площею 700-річчя

Проблему прибирання міста обговорили під час оперативної наради у міськвиконкомі. Заступник міського голови Станіслав Овчаренко зазначив, що найбрудніші території – навколо Соборного парку та на площі 700-річчя. Тому посадовець висловив невдоволення роботою комунальних служб, які ігнорують щоденне прибирання міста.

У Черкасах зупинена чергова спроба встановити незаконний МАФ.

Над перекритим Черкаським мостом зафіксовано масовий переліт птахів

У вересні починається період міграцій водно-болотних птахів. Липівський орнітологічний заказник – одна з найбільших за площею природно-заповідних територій Черкаської області. Він розташований на акваторії Кременчуцького водосховища у трикутнику с. Благодатне – с. Кедина Гора – залізничний міст через водосховище. У межах заказника є сприятливі умови для відпочинку й живлення цих птахів, тому протягом міграційного періоду тут утворюються великі їх скупчення. Перекритий міст через Дніпро, на щастя для птахів не перешкода.

П’ятий Всеукраїнський фестиваль Чорнобривців відбувся у мальовничій Золотоноші на Черкащині

Унікальний фестиваль щорічно проводиться в місті Золотоноша, що на Черкащині. За словами міського голови Золотоноші Віталія Войцехівського, цим фестивалем місто хоче нагадати всій Україні, що вона «чорнобривцева, багата і велична».
Цьогоріч гостями фестивалю стали не тільки золотонісці й гості
з різних міст України, а й три іноземні делегації – зі Словаччини, Іспанії та Сполучених Штатів Америки.

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

[wds id=”2″]

 

 

Черкаси можуть на чотири дні залишитися без гарячої води

Про це на оперативній нараді у міськвиконкомі повідомив директор КП “Черкаситеплокомуненерго” Микола Кушнір. Незручності можливі у зв᾽язку з проведенням гідравлічних випробувань.

Нині триває четвертий етап гідровипробувань на третій магістралі, зокрема на вулицях Чорновола, Чайковського та Зелена. Незабаром роботи розпочнуться на проспекті Хіміків, вул. Смілянській та в Південно-Західому районі. Наразі міська влада шукає можливість, щоб не припиняти гаряче водопостачання по всьому місту.

У Черкасах готуються до опалювального сезону.