«Легені Сміли»: міський парк культури і відпочинку

Міський парк — пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення. Площа — 33,2 га, статус отриманий у 1972 році. Смілянський парк сплановано в класичному стилі, розташований біля багатоповерхівок та автотраси. Раніше у парку знаходились дитячі атракціони. Нині лишився лише дитячий майданчик, декоративні статуї та пам᾽ятники. На території діє декілька розважальних закладів. Серце парку – недобудований католицький костел.

Дивіться також: Контрастна Сміла: затишне місто у комунальному ярмі. 

 

Очільник Сміли Костянтин Синьогуб про опалення, ремонт водогону та готовність комунальників до снігопадів

В інтерв’ю “Антенні” секретар Смілянської місько ради розповів про те,що техніка КП “Комунальник” стовідсотково готова до снігопадів, що обіцяють синоптики найближчим часом. Похвалився тим, що ТОВ “Сміла Енергоінвест” залишило місто назавжди. І з 1 лютого Смілу обслуговує комунальне теплопостачальне підприємство. Також розповів про плани оновлення мережі водопостачання та поділився складнощами роботи без заступників

Дивіться також: Смілянські депутати прогресивніші за своїх колег із Черкас

 

Сміла. Зимовий Тясмин

Головна водна артерія міста – улюблене місце для відпочинку та риболовлі. Однак за останні роки річка дуже обміліла й заросла, подекуди перетворилась на болото. Причина – стічні води і нерозчищене русло. Нині річка сполучає центральну частину міста і район «Загребля». Та через десятиріччя Тясмин може зникнути із карти Смілянщини.

Дивіться також: контрастна Сміла: затишне місто у комунальному ярмі.

 

Смілянські чоловіки про шкарпетки та “Дєнь Совєтской армії”:ОПИТУВАННЯ

Смілянські чоловіки відповіли на питання,що до їхнього відношення до святкування 23 лютого. Відповіді перехожих на вулицях Сміли різнилися

Дивіться також: Контрастна Сміла: затишне місто у комунальному ярмі

 

Смілянські депутати прогресивніші за своїх колег із Черкас

Депутати Смілянської міської ради на відміну від своїх колег з обласного центру вже тривалий час користуються для голосувань електронною системою “Рада”. Цей сучасний метод голосування полягає у тому,що депутати голосують дистанційними пультами, а на спеціальному моніторі графічно відображається позиція обранця з того, або іншого питання. Це значно прискорює роботу депутатів у сесійній залі та робить монотонний процес поіменного голосування цікавим та швидким. Увага! Сто двадцять питань порядку денного депутати смілянської міської ради проголосували менш ніж за дві години. Черкаським депутатам така оперативність роботи є незбагненною мрією. Вони досі голосують або руками, або гучно волають на всю залу свою позицію з того, або іншого питання. Цивілізація до Черкаської міської ради ще не дійшла.

Дивіться також: Сміляни про якість обслуговування у громадському транспорті

Сміляни про якість обслуговування у громадському транспорті

Місцеві жителі нарікають на перевантажений транспорт, який не дотримується графіків. Перевізники вимагають  підвищення тарифу на проїзд до 5 грн. Містяни вважають такий крок економічно необґрунтованим. Нині вартість проїзду в громадському транспорті складає 4,5 грн, водії працюють без кондукторів.

Дивіться також: Проблема Сміли – високі тарифи. 

Головний поліціянт Сміли не погоджується із сумною статистикою розкриття злочинів на Смілянщині

В мережі з’явилися данні про те,що у місті Сміла кількість скоєних злочинів утричі вища ніж загальноукраїнська. Начальник Смілянської поліції Сергій Власенко звітував про роботу підрозділу перед депутатами міської ради.Депутатський корпус визнав роботу смілянських правоохоронців незадовільною. Деякі нарікали на нерозкритих справах та повільну реакцію на заяви громадян.

Дивіться також:У Смілі триває аварійне відновлення каналізаційного колектора