Чи знають Сміляни ім’я людини,що наразі керує містом: ОПИТУВАННЯ

У місті Сміла останнім часом надто часто змінюється керівництво. Після того як був відсторонений міський голова у Смілі змінилося вже кілька осіб, які виконують його обов’язки. Пересічні сміляни у своїй більшості не знають хто керує містом тепер.

Дивіться також: Смілянські чоловіки про шкарпетки та “Дєнь Совєтской армії”:ОПИТУВАННЯ

Пожежники Смілянщини б’ють на сполох

Стан справ, який склався на сьогоднішній день з ліквідацією пожеж в Смілянському районі, показав наявність складних проблем в протипожежному водопостачанні. Зокрема, не скрізь можливо оперативно провести забір води з вододжерел для гасіння пожеж на початковому етапі її виникнення. А це ускладнює роботи, пов’язані з рятуванням людей, що в свою чергу збільшує розмір матеріальних збитків та може призвести навіть до загибелі. На цьому наголошує старший інспектор Смілянського райвідділу Державної служби надзвичайних ситуацій Ірина Лисенко.

Дивіться також:Літнє подружжя загинуло під час пожежі у власному домоволодінні

Черкаській громаді презентували концепцію транспортної реформи

Над запропонованим варіантом тривалий час працювали активісти Національного Корпусу. Змінювати беруться форму оплати проїзду, моніторинг транспорту, систему управління та навіть зупинки. Діюча система транспортного сполучення у місті Черкаси є не досконалою: відсутній електронний квиток, диспетчерська, пасажиропотік не відстежується, а маршрути дублюються. Зауваження є й до інформаційного наповнення зупинок.

Тролейбусним сполученням хочуть охопити й мікрорайон «Митниця». Щоправда будівництво лінії вартує 27 млн. грн. Для приватних перевізників пропонується розробити жорсткі контракти щодо умов пасажироперевезень. Втілити реформу у життя автори мріють за рахунок інвестицій.

Дивіться також: Сміляни про якість обслуговування у громадському транспорті.

Черкаський дитсадок “Ластівка” поповнився новими вихованцями

У дитячому садочку №9 “ Ластівка” відкрито новий груповий осередок. Так називається приміщення в якому перебувають дітки впродовж дня. На урочисте відкриття прибули керівники міста та представники депутатського корпусу. Малеча вітала гостей пісеньками. Заступник міського голови Ігор Волошин урочисто перерізав червону стрічку, яка символізує закінчення ремонтних робіт та введення в експлуатацію нового приміщення. Тут коштом міської ради проведено капітальний ремонт, встановлено сучасні вікна, замінено сантехніку та оновлені усі меблі та реквізит. До нового інтер’єру групового осередку депутати міської ради додали подарунок від себе — комплект музикальної апаратури. Плани міської влади достатньо амбітні. Попри те,що в планах проведення капітального ремонту групових осередків ще в кількох садочках міста, депутати запланували відкриття повноцінного дитсадка на Митниці, який відвідуватимуть понад триста маленьких черкащан

Дивіться також: Дитячі садочки Черкас оновлюють та ремонтують

Дитячі садочки Черкас оновлюють та ремонтують

За останні роки проведенні капітальні ремонти в кількох дошкільних навчальних закладах міста. Найближчим часом зазнають повного оновлення ще кілька групових осередків у дитячих садках. У планах керівництва міста повністю відновити та увести в експлуатацію дитячий садок № 40 на Митниці.

Дивіться також:Впровадження інклюзивної освіти: черкаські реалії

У Черкасах на смітнику знайшли рештки вбитих косуль

Соціальними мережами шириться фото трупів молодих косуль, що знайшли біля сміттєвих контейнерів на вулиці Корольова. Автором світлин є черкащанка Надія Піроган, яка розповіла телефоном про те, як знайшла рештки тварин. Місцеві мешканці звернулися до поліції, втім, до прибуття правоохоронців, рештки тварин залишалися біля сміттєвих баків ще кілька годин.

Подібний прецедент є жахливим фактом жорстокого поводження з тваринами. Попри те, що сезон полювання триває, і навіть якщо припустити, що косулі є мисливським трофеєм, все одно викинути на смітник рештки тварини є неприпустимим.

Дивіться також: У районі «Казбету» зафіксували випадки отруєння тварин

У Черкасах прогнозують похолодання. Зігрітися можна в пунктах обігріву

У Черкасах прогнозують сильне похолодання з 24 по 27 лютого. Про це інформує обласний гідрометцентр. Нічна температура повітря очікується місцями до 25º морозу. У зв᾽язку з цим на території міста продовжать роботу пункти обігріву.

Протягом місяця по допомогу у міські пункти обігріву звернулися 374 особи. Тим часом з метою попередження випадків переохолодження людей, в області розгорнуто 137 пунктів обігріву.

Дивіться також: У Черкасах запрацювали пункти обігріву.